Kazinczbarcikán maradt a baloldali polgármester

Ismét Szitka Péter (DK-EGYÜTT-MSZP-PM) Kazincbarcika polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

    A jelöltek sorrendje:

    1. Szitka Péter (DK-EGYÜTT-MSZP-PM) - 58,91 százalék (5.151 szavazat)
    
    2. Kondorné Sztojka Ágnes (FIDESZ-KDNP) - 27,02 százalék (2.363 szavazat)
    3. Fehérné Téglási Kinga (JOBBIK) - 11,63 százalék (1.017 szavazat)
    4. Czipfelné Krisztián Katalin (Független) - 2,44 százalék (213 szavazat)

Szerző

Fővárosi Közgyűlés - Részeredmény

A 33 tagú Fővárosi Közgyűlésben a Nemzeti Választási Iroda 21.17 órai adatai szerint, a szavazatok 68 százalékos feldolgozottságánál a jelölőszervezetek mandátumaránya a következő:

1. FIDESZ-KDNP - 19 mandátum
2. MSZP - 5 mandátum
3. DK - 3 mandátum
4. EGYÜTT-PM - 2 mandátum
5. CIVIL SZERVEZETEK - 1 mandátum
       DK-EGYÜTT-MSZP-PM - 1 mandátum
       JOBBIK - 1 mandátum
       LMP - 1 mandátum

Szerző

Falus: Bokrosra szavaztam

Publikálás dátuma
2014.10.12. 23:21
Falus Ferenc visszalépett baloldali főpolgármester-jelölt az Együtt-PM önkormányzati választási eredményváróján a fővárosi G3 R
"Bokros Lajosra szavaztam" - mondta Falus Ferenc, az Együtt-PM korábbi főpolgármester-jelöltje újságíróknak a szövetség budapesti eredményváró helyszínén vasárnap este.

Falus Ferenc szeptember 29-én lépett vissza Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom főpolgármester-jelöltje javára. Arra a kérdésre, hogy megérte-e a visszalépés, Falus Ferenc azt válaszolta, ezt most már nem lehet megmondani, de egy dolog biztos, azzal, hogy Bokros Lajossal "összekapaszkodtak", jobb eredményt értek el.

"Azt azonban az első perctől lehetett tudni, hogy Bokrossal együtt igazi kihívói vagyunk Tarlós Istvánnak" - értékelte, közölve: nem Gyurcsány Ferenc DK-elnök forgatókönyve volt az, hogy ő lépjen vissza, a baráti köréből is sokan ezt javasolták, végül az érintett pártok vezetőit megkérdezve döntött erről.

Szerző