Eső mosta el a stadiont

Elképesztő mennyiségű csapadék hullott az elmúlt napokban Franciaország déli részén. Négy óra alatt szinte sosem látott felhőszakadásnak voltak részesei a helyiek. 

Több folyó megáradt, Montpellier városában különösen drámai helyzet alakult ki, 29 személyt helikoperekkel tudtak biztonságba helyezni. Az esőzések során súlyos károk keletkeztek a település stadionjában, a Stade de la Mossonban, ahol az 1998-as labdarúgó világbajnokságon is rendeztek találkozókat. Rövid időn belül harmadszorra volt súlyos esőzések színhelye a térség.

Szeptember végén hasonló okok miatt 4000 embert kellett biztonságba helyezni, amikor a víz elárasztott egy kempinget.

Szerző

A volt elnök a leggátlástalanabb hazudozó

A Demagog.sk komplett elemzést hozott nyilvánosságra a szlovákiai politikusok vitaműsorokban való szerepléseiről. 2013 szeptemberétől 2014 júliusáig összesen 82 televíziós vitaműsor 2286 tényszerű megállapításait elemezték ki - írja a parameter.sk

Az elemzők megállapították, hogy megnőtt a politikusok szavahihetősége. A hamis és félrevezető állítások aránya az elmúlt 4 évhez képest nem változott, 22 százalék körül maradt.A legrosszabb eredményt Ivan Gasparovic volt köztársasági elnök érte el, Szlovákiában ő lett az a politikus aki a legtöbb vagy hamis vagy félrevezető kijelentést tette, őt követi Vladimiír Manka és Robert Kalinák (Smer).

A Demagog.sk statisztikájában a legjobb eredményt Miroslav Lajčák külügyminiszter produkálta,ő a legszavahihetőbb, őt követi Radoslav Procházka és Milan Knazko. Robert Fico a negyedik helyen végzett.

Szerző

Tovább esett a rubel

Közbeavatkozott az orosz jegybank a rubel védelmében. Az utolsó két nap folyamán 1,68 milliárd dollárt fordított arra, hogy megakadályozza a nemzeti valuta romlását – közölte a Bloomberg. 

A Moszkva elleni szankciók miatt a pénznem jelentősen romlott az eltelt hónapok folyamán. Hétfőn pedig egy dollár már több mint 40 rubelt ért, ezzel egy komoly lélektani határt lépett át. Az orosz jegybank az eltelt hetek folyamán már több alkalommal is közbelépett a pénznem védelmében, kedden pedig ismét közbe kellett avatkoznia.

A beavatkozás nem hozott igazi eredményt. Kedden további 0,3 százalékkal csökkent a rubel árfolyama, így egy dollárért már 44,62 rubelt adtak. Az orosz tőzsdeindex, az RTS egy százalékkal esett.

Szerző