Tarlós szerint értelmetlen lenne a főpolgármester-jelölti vita

Értelmetlennek tartja a főpolgármester-jelölti vitát Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje szerint az a választók félrevezetése lenne.

Tarlós István egy más témájú hétfői rendezvényen újságíróknak azt mondta: a vita egy "kétszer lerágott csont" és értelmetlen felvetés. "Nem tudom, miről beszélnénk az utolsó napokban azon kívül, hogy nyilván egy-két ember elkezdene nagyokat mondani" - fogalmazott, hozzátéve: ez a választók félrevezetése lenne és veszekedésbe torkollhatna.
A főpolgármester felvetette: mit lehet mondani néhány perc alatt a várossal kapcsolatos elképzelésekről, amikor másfél hónapja a programokról beszél.

A főpolgármester-jelölti vitáról hétfőn egyeztetett Staudt Gábor, a Jobbik indulója Csárdi Antallal, az LMP főpolgármester-jelöltjével, valamint Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom jelöltjének és Bodnár Zoltán, a Liberálisok indulójának képviselőjével. A vita várhatóan péntek este, egy kereskedelmi televízióban lesz látható.

Szerző

MSZP: A szociális dolgozók saját jövőjükről szavaznak

A szociális dolgozók az 1700 milliárdos Orbán-csomag első áldozatai, mivel a Fidesz-kormány az utolsó pillanatban lemondta a velük tervezett bérmegállapodás aláírását. A kormány ezzel 92 ezer embert csapott be, hisz nyilvánvalóvá vált: a szociális életpálya hónapokon át tartó kidolgozása és bevezetésének ígérete csupán egy ócska fideszes színjáték volt - áll az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Az MSZP szolidáris a sztrájkra készülő ágazat képviselőivel és azt üzeni nekik: minél több faluban és városban győznek október 12-én az egységes ellenzék jelöltjei, annál több lehetőséget tud adni a baloldal a bölcsődék, idősotthonok és szociális hálózatok dolgozóinak.

Lukács Zoltán,
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes

Szerző

Áder: Mi, azóta nem engedünk a 48-ból!

A szabadság, a hűség és a helytállás örökségét hagyták ránk az Aradon vértanú halál halt jeles férfiak, és ez az örökség nem ment veszendőbe, hanem mindörökre a miénk lett - mondta Áder János  az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165 évvel ezelőtt kivégzett tábornokaira emlékező gyásznapon hétfőn Szolnokon, a Damjanich lovas szobornál tartott városi megemlékezésen.

Hiába fogadkozott akkor császár teljhatalmú megbízottja, hiába végezték ki honfitársaink százait, üldöztek ezreket, és hiába toloncoltak annyi magyart a császári börtönökbe a megfélemlítés kegyetlen terve csúfos kudarcot vallott. Minden másként alakult, mint ahogy a független Magyarország akkori hóhérai eltervezték - idézte fel a parkot megtöltő több száz emlékező előtt az államfő.
Hőseink áldozatvállalása, a szabadság, a függetlenség és a polgárosodás eszméivel együtt "mindörökre beégett politikai nemzetünk emlékezetébe" - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: "mi, azóta nem engedünk a 48-ból!"

Szerző