Házalapba betonoztatta volna haragosait

Emberölés előkészületével gyanúsít a rendőrség egy 71 éves budapesti férfit. Az idős férfi egy építési vállalkozót próbált rávenni arra, hogy egy épülő családi ház alapjába betonozza haragosait.

Az idős budapesti férfi napokkal ezelőtt megbízást adott egy - az élettársánál építési vállalkozóként dolgozó - férfinak arra, hogy egy általa verbuvált csapattal rabolja el haragosait. A vállalkozónak egy csepeli címre, majd onnan az élettárs XXII. kerületében épülő családi házába kellett volna szállítania a két nőt és a férfit azért, hogy ott holttestüket a nappali szoba alá betonozzák.

A gyanúsított minden apró részletre kiterjedő tervet vázolt fel a vállalkozónak, aki először azt hitte, munkaadója próbatétel elé állítja, hogy tesztelje jellemét. A tanú, amint meggyőződött arról, hogy megbízója nem viccel, értesítette a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a vállalkozó közreműködésével, egy előre megbeszélt találkozón, XII. kerületi lakásához közel elfogták a 71 éves S. Sándort. Az emberölés előkészületével meggyanúsított férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A szigorú kényszerintézkedést a bíróság elrendelte, a gyanúsított 30 napra rács mögé került.

Szerző

Frontális ütközés a 4-esen - Heten sérültek meg

Heten sérültek meg, közülük hárman súlyosan egy balesetben Karcag és Kisújszállás között, amikor a 4-es főúton frontálisan ütközött egy személyautó és egy mikrobusz péntek hajnalban.

Az utat a két Jász-Nagykun-Szolnok megyei település között lezárták a mentés és a helyszínelés idejére.
A balesethez a karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, ők végzik a műszaki mentést.

Szerző

Traktorral ütközött az Intercity

Traktorral ütközött össze a Budapestről Nyíregyházára tartó Vércse IC Kabánál, emiatt jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök este az MTI-t.

Kavalecz Imre közölte: a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára közlekedő Vércse InterCityt Kaba után egy jól működő fénysorompós vasúti átjáróban karambolozott, a mozdony a traktort oldalra kilökte a vasúti pályáról. A balesetben senki nem sérült meg.   

A rendőrségi vizsgálat és a helyszínelés miatt a vonatok Kaba és Hajdúszoboszló között csak az egyik vágányon közlekednek, 20-30 perces késések várhatóak. A Vércse IC csak a helyszínelés befejezése után folytathatja útját.

Szerző