MSZP: Ennyit jelent a Fidesznek a gyerekek egészsége?

Felszólítjuk  a Fideszt, hogy ne védjék annak az étteremnek a tulajdonosát, aki lépfenével fertőzött húst etetett gyerekekkel! A tiszafüredi vállalkozó ügyvédje korábban sajtótájékoztatón ismerte el, hogy védence ellenőrizetlen eredetű húsból készült marhagulyást adott iskolásoknak. A húsról később kiderült, hogy lépfenével fertőzött állatból származik - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Az önkormányzat akkor azonnal szerződést bontott a vállalkozóval, és nem megfelelő teljesítés miatt visszakövetelné tőle a kérdéses napokra járó térítési díjat. A helyi Fidesz-frakció azonban nem támogatja ezt a határozati javaslatot, hanem inkább a gyerekek egészségét veszélyeztető vállalkozó mellé állt. Felvetődik a kérdés: csak nem azért, mert a lépfenés hússal gyerekeket etető férfi és a beteg állatokat levágó, és a húst értékesítő vállalkozó állítólag jelentős összegekkel támogatta Fazekas Sándor tavaszi kampányát?

Ennyit jelent a Fidesznek a gyerekek egészsége! Szégyelljék magukat, amiért olyan embert védenek, aki fertőzött hússal eteti a magyar iskolásokat! Ezt azonnal fejezzék be!

A jóérzésű embereket pedig arra kérjük, hogy október 12-én ne támogassák a jelöltjeit annak a pártnak, amely pénzért még ilyen galádságra is képes!

Gőgös Zoltán,
MSZP-elnökhelyettes

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő

Szerző
Témák
MSZP Fidesz lépfene

167 milliós házat vett Szijjártó

Publikálás dátuma
2014.09.25. 13:14
Szijjártó Péter miniszteri eskütétele. FOTÓ: MTI, Koszticsák SZilárd
167 milliós családi házat vett tavasszal Szijjártó Péter, megtakarításokból és a "család összefogásából" Dunakeszin. A külügyminiszter vagyonbevallásában ez az ingatlan nem szerepel, mert három nappal a leadási határidő után került a nevére. Most négy ingatlan tulajdonosa, ám a régi dunakeszi házat eladná - adta hírül az RTL Klub.

A külügyminiszter azt mondta: 80 milliót saját, 10-et felesége megtakarításából adtak bele a házba, 33 milliót az ő, 10 milliót a felesége szülei adtak ajándékként, 34 millió forintot pedig a szüleitől kapott kölcsönbe, ezt vissza kell fizetni, reményei szerint a másik, 126 négyzetméteres dunakeszi ház eladásából lesz erre fedezet.

A miniszter tulajdonában jelenleg négy ingatlan van: testvérével közösen van egy győri lakásuk, valamint az övé egy balatonedericsi nyaraló, a dunakeszi ikerház fele és a most megvett 167 négyzetméteres ház is. Saját bevallása szerint az adásvétel után 11 millió forint megtakarítása maradt.

Szerző

Harminckilenc milliós bírság az RTL Klubnak

Publikálás dátuma
2014.09.25. 12:48
FOTÓ: Népszava
A kábítószer-fogyasztás helytelen megjelenítése és bemutatása, illetve téves korhatár-besorolás miatt mintegy 39 millió forintos bírságot rótt ki a Médiatanács az RTL Klubra az Éjjel-nappal Budapest című sorozatával összefüggésben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a honlapján csütörtökön.

A hatóság médiatanácsa az RTL Klubon futó Éjjel-nappal Budapest című sorozat hat epizódjával kapcsolatban állapított meg törvénysértést. A médiaszolgáltató tévesen a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába sorolt olyan tartalmú epizódokat, amelyeket helyesen csak a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában lehetett volna hozzáférhetővé tenni - áll a közleményben.

Az érintett epizódokban a műsor egyik szereplőjének drogfüggővé válását, az első kábítószer-beszerzést és szerhasználatot, a barátok és hozzátartozók eredménytelen próbálkozásait mutatták be, valamint a lány személyiségének torzulását, kapcsolatainak teljes kiüresedését, végül fizikai kimerülését és eszméletvesztését kísérhették a nézők figyelemmel, minden ellenpontozás, értelmezési keretbe helyezés nélkül - közölték.

A közleményben azt írták: a szabályozás nem tiltja az efféle tartalmak közzétételét, de arra csak 21 óra után, a megfelelő korhatár-besorolás feltüntetése mellett kerülhet sor.

A testület 2011 óta az RTL Klubot 11 alkalommal, a TV2-t pedig 13 alkalommal szankcionálta hasonló jogsértések miatt, de a közszolgálati média is többször kapott már elmarasztalást. Az Éjjel-nappal Budapesttel kapcsolatban a műsor indulása óta 52 nézői panasz érkezett a hatósághoz - jegyezték meg.

A Médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy hatósági eljárást indít a TV2 médiaszolgáltatójával szemben a Mokka egyik áprilisi adásával kapcsolatban, az abban szereplő tiltott termékmegjelenítés gyanúja miatt - tették hozzá.

Szerző