Előfizetés

MSZP: a legfőbb ügyészt is hallgassa meg az igazságügyi bizottság!

Az MSZP nyílt levele az igazságügyi bizottság elnökének.

Dr. Rubovszky György úrnak,
az Igazságügyi bizottság elnöke

Tisztelt Elnök Úr!

Ön elnöki jogkörében kezdeményezte, hogy az Igazságügyi bizottság a VIII. kerületi tűcsereprogram ügyében hallgassa meg dr. Székely László urat, az alapvető jogok biztosát.

Nincs ellenünkre az ombudsman meghallgatása, feltéve, hogy a bizottsági elnöki kezdeményezés ugyanarra a napra a legfőbb ügyész meghallgatását is indítványozza.

Mert ha már az előre egyeztetett időpontoknál tartunk, az Igazságügyi bizottság előtt szeretnénk választ kapni arra, hogy mi a büntetőeljárási indoka annak, hogy Hiszékeny Dezsőt véletlenül éppen néhány nappal az önkormányzati választás előtt tervezik meggyanúsítani, ahogy arra is, hogy négy éve miért éppen 4 nappal az önkormányzati választás előtt kézbesítette az ügyészség az idézést az azóta jogerősen felmentett Molnár Gyulának.

Nincs ellenünkre tehát, ha az Igazságügyi bizottság az előre egyeztetett időpontok gyanúja esetében vizsgálatot folytat, de az igen, ha a mára már a putyini autokrácia szellemében irányított kormány megint példát akar statuálni egy olyan független állami szerv vezetőjével, aki neki nem tetsző döntéseket hoz. Mint annak idején a Legfelsőbb Bíróság elnökével, az adatvédelmi biztossal, a Költségvetési Tanács elnökével, avagy a teljes Országos Választási Bizottsággal.

Kérem, hogy a legfőbb ügyész bizottsági meghallgatására vonatkozó indítványát soron kívül szíveskedjék előterjeszteni.

Budapest, 2014. szeptember 23.


Tisztelettel:

Dr. Bárándy Gergely s.k.

Tarlós megszokásból használja a főváros címerét

Publikálás dátuma
2014.09.23. 10:56
FOTÓ: Tóth Gergő
Tarlós István szavai szerint semmi rosszhiszeműség nem volt abban, hogy a választási plakátjain a fővárosi városcímer szerepel. A főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje kedden az ATV Start című műsorában beszélt erről.

Tarlós István elmondta, hogy szerinte főpolgármesterként négy éve és most is jogosan használja a városcímert.

"Nem gondoltam arra, hogy ez valakinek szúrni fogja a szemét" - mondta, hozzátéve, nem azért választanak újra egy főpolgármestert, mert a plakátján ott van a város címere.

Tarlós István közölte, folyik a jogorvoslati eljárás, fellebbeztek, ugyanis "semmi rosszhiszeműség nem volt (...) a városcímer használatában, inkább megszokás".

Ha jogerős határozat lesz, azt be fogják tartani - jelentette ki a főpolgármester, megjegyezve, furának tartja, hogy az arculati dolgokról beszéljenek, és ne a lényegről.

Tarlós István szólt arról is, hogy egyébként mindenképpen lesz változás, mert többütemű plakátozást vettek tervbe, és hívómondat vagy hívószó kerül a plakátjára.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfőn elsőfokú határozatában úgy ítélte meg, összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain. A testülethez két kifogás érkezett, az egyiket az Együtt - A Korszakváltók Pártja, míg a másikat a Magyar Liberális Párt nyújtotta be.

Tarlós István a műsorban azokra a sajtóértesülésekre reagálva, hogy 2019-től átalakítanák a budapesti közigazgatási struktúrát, azt mondta: ez még nem dőlt el, ő maga is három vagy négy változatról tud, és egyikről sem született döntés.

Frontális ütközés Kerepesnél - Fotók!

Publikálás dátuma
2014.09.23. 10:18
FOTÓ: MTI, Mihádák Zoltán
Többen megsérültek, amikor egy kisteherautó frontálisan ütközött egy személyautóval kedd reggel a 3-as főúton Kerepesnél. Az utat lezárták - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a kisteherautóban utazó négy ember közül kettő súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett.

A személyautóban ketten ültek, egyikük sérült meg könnyebben. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták- tette hozzá.

A térségben közlekedők a mogyoródi, illetve a szilasligeti leágazóknál kerülhetik ki a baleseti helyszínt - írta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán