Előfizetés

Felrobbant egy tűzijátékgyár

Publikálás dátuma
2014.09.23. 10:29
A kép illusztráció. FOTÓ: Getty Images, David Ramos
Legalább 13 ember meghalt egy közép-kínai tűzijátékgyárban történt robbanásban, a sérültek száma 33, két dolgozót nem találnak, hárman sértetlenek maradtak - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A detonáció Hunan tartomány Paofeng településén történt még hétfőn délután, de kisebb robbanásokat még kedden reggel is lehetet hallani. Négy súlyos sérültet egy jobban felszerelt városi kórházba szállítottak.

Helyszíni jelentések szerint az üzem lényegében a földdel vált egyenlővé, az udvarán parkoló autók kiégtek, környékét törmelékek borították be, néhány szomszédos épület összeomlott, a távolabbi házak ablakai betörtek. A területet lezárták, a romok eltakarítása és a robbanás okának kiderítése folyamatban van.

A régió a kínai tűzijátékgyártás egyik központjaként ismert, a szóban forgó gyár, a Nanyang Export Fireworks Factory rendelkezett a működéséhez szükséges engedélyekkel - közölte a helyi kormányzat.

Frontális ütközés Kerepesnél - Fotók!

Publikálás dátuma
2014.09.23. 10:18
FOTÓ: MTI, Mihádák Zoltán
Többen megsérültek, amikor egy kisteherautó frontálisan ütközött egy személyautóval kedd reggel a 3-as főúton Kerepesnél. Az utat lezárták - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a kisteherautóban utazó négy ember közül kettő súlyos, egy könnyű sérüléseket szenvedett.

A személyautóban ketten ültek, egyikük sérült meg könnyebben. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták- tette hozzá.

A térségben közlekedők a mogyoródi, illetve a szilasligeti leágazóknál kerülhetik ki a baleseti helyszínt - írta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Késnek a vonatok a Budapest-Győr vonalon

Elromlott az almásfüzitői állomás vasúti jelző- és biztosítóberendezése kedd reggel, ezért 20-30 perces késésekre kell számítani a Budapest-Győr vonalon.

A szakemberek dolgoznak a berendezés helyreállításán.