Előfizetés

Baleset az M1-esen - Teljes útzár Biatorbágynál

Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalát péntek délután a 22-es kilométernél Biatorbágy térségében - közölte a rendőrség a police.hu honlapon.

Az autópályán két kamion ütközött össze, három ember megsérült. A sztrádát a helyszínelés idejére lezárták, a járműveket a 22-es kilométernél lévő Sasfészek pihenőhelynél az 1-es főútra terelik.

Rendőröket fogott a TEK - Fotó

Publikálás dátuma
2014.09.19. 19:00
Az elfogott, szolgálatban lévő rendőrök gépkocsijában megtalálták a vesztegetésből származó száz lejt FOTÓ: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN
Szolgálatban lévő rendőröket fogtak el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai péntek hajnalban Budapesten, a Baross téren. A VII. kerületi rendőrkapitányság állományába tartozó két rendőrt azzal gyanúsítják, hogy pénzért elengedtek egy szabálytalankodó autóst.

Szolgálatban lévő rendőröket fogtak el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai péntek hajnalban Budapesten, a Baross téren. A VII. kerületi rendrkapitányság állományába tartozó két rendőrt azzal gyanúsítják, hogy pénzért elengedtek egy szabálytalankodó autóst. A két rendőr csütörtökön, nem sokkal éjfél előtt állított meg egy szabálytalanul közlekedő, román rendszámú autót a Baross téren. Közölték a sofőrrel, hogy pénzért eltekintenek a büntetéstől. Ezt követően az autós átadott 100 román lejt a járőröknek, akik ennek fejében elengedték, a pénzt pedig elrejtették a rendőrautóban.

Rendőrségi forrásból a velvet.hu úgy értesült, a két rendőrt már régóta figyelte a védelmi szolgálat vesztegetés miatt. Így volt ez csütörtökről péntekre virradóan is. Ám a TEK kommandósai azzal nem számoltak, hogy éppen egy akció kellős közepébe csöppennek maguk is. A portál információja szerint megvárták, míg a két járőr hatástalanít és letartóztat egy lövöldözőt, s ezt követően csap­tak le a terrorelhárítók a kor­rupciógyanú miatt megfigyelt zsarukra. Az autó átkuta­tá­sakor az ügyészség munkatársai megtalálták a 100 lejt.

Mindennek alapján a két járőrt kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetéssel gyanúsítják. A rendőrök szabadlábon védekezhetnek. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról nem kívánt nyilatkozni, hogy miként jutott a hatóságok tudomására a vesztegetés.

Az MTI úgy tudja: a TEK azokra a rendőrökre csapott le, akik pénteken hajnalban a Baross téren elfogták azt a férfit, aki korábban egy embert megsebesített, többeket pedig megfenyegetett riasztópisztollyal a főváros VII. kerületében. Ezzel kapcsolatban Nagy Andrea, a KNYF szóvivője elmondta: nincs arról információjuk, hogy a gyanúsítottak az elfogásukat megelőzően milyen feladatokat láttak el a szolgálat során.

A rendőrség péntek hajnalban a honlapján azt közölte: egy 23 éves férfi csütörtök éjszaka a Nefelejcs utcában – előzetes szóváltás után – riasztópisztollyal rálőtt valakire, majd elmenekült. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint H. Tamás korábban a Keleti pályaudvarnál, majd a Baross téren is megfenyegetett járókelőket, végül a Baross téren – újabb sértettek fenyegetése közben – elfogták, majd elállították. A mentőszolgálatnál a távirati iroda érdeklődésére közölték, a Nefelejcs utcából a sérültet kórházba vitték.

Holttest a kiégett tanyaépületben

Kigyulladt egy tanya lakóépülete Kiskunfélegyházán. A tűzoltók egy ember holttestét találták meg odabent - tudta meg a HavariaPress.

A füstölő tanyaépülethez pénteken délben riasztották a tűzoltókat. A lakóépületben már nem volt tűz, mikor a tűzoltók behatoltak.

A füstben egy embert találtak, kihozták, de már nem lehetett segíteni rajta, a mentők megállapítása szerint elhunyt. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a tanyaépületből; a tűz okát vizsgálják.