Előfizetés

Profi tolvajok lopják az MSZP választási hirdetéseit

Feljelentést tettünk és a helyi választási bizottsághoz fordultunk az MSZP V. kerületi szervezete nevében, mert ismeretlenek hétfőről keddre virradóra tucatnyi választási reklámtáblánkat lopták el a József nádor tér, a Semmelweis utca, a Városház utca és a Kamermayer tér környékéről - írja közleményében Steiner Pál és Bródy Gábor.

A Belvárosi 5. választókerület jelöltjét, Bródy Gábort népszerűsítő, jogszerűen kihelyezett táblákat felkészült tolvajok vitték el: létra és szerszám kellett ugyanis a villanyoszlopokhoz rögzített lapok leszereléséhez. A környéken több térfigyelő kamera működik, ezért elvárjuk, hogy a rendőrségi és a választási bizottsági vizsgálat során ezek felvételeit is használják fel. Egyúttal felszólítjuk a politikai ellenfeleinket, hogy az önkormányzati kampány során tartózkodjanak a nemtelen, törvénytelen módszerektől!

Hagyó-per: Emaileket böngésztek Kecskeméten

Publikálás dátuma
2014.09.16. 19:27
Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese (háttal) ül a vádlottak padján a Kecskeméti Törvényszék tár
Az ügyészség új bizonyítási indítványához kapcsolódó számítástechnikai tartalmak, illetve emailek ismertetésével folytatódott - immár érdemben - a BKV-per Kecskeméten. A tárgyalás kezdetén az elsőrendű vádlott, Hagyó Miklós védője jelezte, hogy ellenzik az ügyészség által a későbbiekben beidézni kívánt tanúk meghallgatását, indoklásuk szerint a büntetőeljárásban, amely a BKV által megkötött szerződéseket vizsgálja, vallomásuk irreleváns. 

Az ügyészség korábban Kocsis Lászlónak, a Főkert volt vezérigazgatójának, és Haranghy Csabának, a Fővárosi Vízművek irányítójának tanúkénti meghallgatását kezdeményezte, holott a nyomozás során tanúvallomást az ügyben nem tettek. A másodrendű vádlott védője csatlakozott a kérelemhez, illetve mindkét ügyvéd jelezte a bíróságnak, ha az ügyészség a fővárosi SZDSZ akkori frakcióvezetőjét akarja meghallgatni tanúként, akkor ne Bőhm Andrást, hanem John Emesét hívja meg, aki valójában a párt fővárosi frakcióvezetője volt a kérdéses időszakban.

A továbbiakban - az ügyészség által kezdeményezett új bizonyítási eljárásban - számítástechnikai tartalmakat, zömében emaileket ismertetett Hadnagy Ibolya bírónő. A bíróság majd hetven levelet, illetve hozzájuk tartozó csatolt fájlt - szakértői anyagokat, előterjesztéseket - nézett át. Több vádlott is észrevételeket fűzött az ismertetett anyagokhoz, illetve kiderült, hogy közülük többen nem tudták megnyitni az ügyészség által a részükre eljuttatott adathordozók minden tartalmát. Ehhez kapcsolódóan az is kiderült, hogy a bíróság, illetve az ügyészség számítástechnikai felkészültsége különböző fokon áll.

A tárgyalási nap végén a vádhatóság által arra érdemesnek tartott levelek ismertetésére került sor. Emlékeztetőül: az ügyészség még tavaly decemberben tett indítványt új bizonyítási eljárásra. A BKV-per szeptember 23-án folytatódik.

Harmadfokú készültség a Rába több szakaszán

Harmadfokú árvízvédelmi készültség lép életbe kedd 18 órakor a Rába több szakaszán - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Németh József elmondta: Nick, Uraiújfalu, Pápóc és Ostffyasszonyfa térségében vezették be ezt az intézkedést. Ezeken a területeken déltől volt életben másodfokú készültség.

Szerdán reggel hat órától elsőről másodfokúra emelkedik a készültség Sobor, Szany, Vág, Marcaltő és Kemenesszentpéter körzetében, míg elsőfokú készültséget vezetnek be Rábacsécsény, Kisbabot és Mórichida körzetében.
Ugyanakkor a Cuhai-Bakony-éren szerda reggel hat órától megszűnik a vízkár-elhárítási készültség.