Előfizetés

Így örült megmentőjének a megkínzott kölyök - Videó

A videón egy pitbullkölyök, Mojo látható, akit néhány héttel ezelőtt borzalmas állapotban szállítottak be hozzájuk. A kutyus csontsovány volt, és a testét számtalan sérülés borította. Megmentője, Joey Wagner szerint kutyavidalokra akarták kiképzni tulajdonosai, ezért bántalmazták és vadították. Szerencsére a férfit - aki egy állatmenhely tulajdonosa - időben értesítették a szomszédok, így ki tudta menekíteni Mojót - számolt be a Blikk. 

Cameron Skóciáról: "végleges és fájdalmas lenne a válás"

Skócia függetlenné válása "nem próbaidőszakra szóló különélés, hanem fájdalmas válás" lenne, amely örökre szólna - mondta hétfőn a brit miniszterelnök.

David Cameron, aki a skóciai Aberdeen városában tartott szenvedélyes hangvételű beszédet a brit unió fenntartása mellett, határozott ígéretet tett arra, hogy Skócia "példátlan mértékben kiszélesített" önrendelkezési jogokat kapna, ha a csütörtöki népszavazáson az elszakadás ellen voksol.

Cameron ugyanakkor részletesen vázolta a függetlenség lehetséges negatív következményeit is, egyenes utalást téve arra, hogy a skótok elveszítenék brit állampolgárságukat. A kormányfő szerint Skócia elszakadása esetén a külföldön bajba kerülő skótok már nem számíthatnának automatikusan a brit nagykövetségek segítségére, Skócia és Anglia határa pedig "nemzetközi határrá" válnék, amelyen nehezebb lenne az átkelés.

Nem lesz plenáris vita Magyarországról az EP-ben

Publikálás dátuma
2014.09.15. 19:54
FOTÓ: Getty Images
Leszavazta az Európai Parlament (EP) plénuma hétfő délután Strasbourgban a liberálisok azon javaslatát, hogy szerda délután plenáris vitát tartsanak a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről.

Sophie in 't Veld holland liberális képviselő a kezdeményezést indokolva aggasztónak nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbéli kijelentéseit és a civil szervezetek elleni hatósági akciókat, ezért kérte a plénum támogatását a javaslathoz, hogy a vitát ne az alapjogi bizottságban, hanem a teljes plénum előtt folytassák le.

Esteban Gonzales Pons néppárti politikus viszont úgy vélte: nincs olyan ok, amely indokolná, hogy a vitát a bizottság helyett a plenáris ülésen folytassák le, ezért az Európai Néppárt frakciója ellenzi a javaslatot.