Többtonnányi vashulladék engedély nélkül

A pénzügyőrök 43,5 tonnányi, engedély nélkül tárolt fémhulladékot koboztak el Kalocsán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva pénzügyőr őrnagy közleménye szerint egy gazdasági társaság által Tüzép-telepként üzemeltetett ingatlan ellenőrzésekor találtak rá a 2,5 millió forint értékű fémhulladékra.

Az ingatlan tulajdonosának a fém tárolására nem volt vámhatósági engedélye. Az ügyben illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt eljárást indítottak, a bírság összege várhatóan meghaladja majd a 11 millió forintot.

Szerző

Busz és személyautó karambolozott a fővárosban

Egy autóbusz ütközött személyautóval Budapesten vasárnap este, hárman megsérültek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset az V. kerületben,  az Október 6. utca és a József Attila utca kereszteződésében történt.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

A baleset során hárman sérültek meg, őket a mentők kórházba szállították.  

Szerző

Hármas késelés egy győri kocsmában

Három embert késelt meg egy győri kocsmában vasárnap délután egy helyi férfi.

Az 53 éves gyanúsított italozás közben két fiatalabb vendéggel került szóváltásba; távozott, majd nem sokkal később két konyhakéssel tért vissza; a teraszon ülő két haragosát mellkason és hastájékon, a segítségükre siető pultos nőt nyakon szúrta.
A férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.

Szerző