Vadászkutya támadta meg a traktoros kamaszt

Megtámadott és súlyosan megsebesített egy kamasz fiút egy vadászkutya a Zala megyei Esztergályhorvátiban. A rendőrség súlyos testi sértés miatt indított nyomozást .

A kutyatámadás az elmúlt hétvégén történt a zalai községben. A rendőrséghez vasárnap érkezett bejelentés szerint, szombaton délelőtt, az otthonukhoz tartozó területen végzett tárcsázást egy traktorral a 15 éves fiú. Külföldi szomszédasszonya megállította, hogy segítséget kérjen tőle. A fiú, mert németül nem beszél, nem értette, mit akar a nő. Eközben a nő holland vadászkutyája kiszökött a területéről és hátulról a fiúnak támadt. A megvadult eb összeharapdálta, marcangolta a kamaszt, csak az asszony férje tudta leszedni róla. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a gyerek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők a keszthelyi kórházba vitték.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított nyomozást az ügyben.

Szerző

Pásztor Albert: Jöjjenek elő a farbával!

Az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból kaptam tájékoztatás arról, hogy korábbi sejtésem beigazolódott: szakemberek politikai indíttatásból keresik ismerőseimet, kutakodnak utánam, adatokat gyűjtenek rólam, ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám. Az elmúlt napokban több alkalommal is megkerestek ismeretlenek és a zsarolás határait súroló ajánlatokat tettek, hogy milyen feltételekkel, miben tudnának nekem „segíteni.” - írja nyílt levelében Pásztor Albert.

Majd így folytatja: 

Én – mikor döntöttem a független polgármester-jelöltségem mellett – erre fel voltam készülve és tájékoztattam a családomat, ismerőseimet, barátaimat, hogy mire számíthatnak. Családom, barátaim, ismerőseim ismernek – nem vagyok zsarolható, nem vagyok kényszeríthető. Olyan ember vagyok, aki vállalja a tetteit, vállalja azon tetteit is, amire nem büszke - ahogy arról egy korábbi interjúmban már beszéltem.

Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni. Ami nyugtalanító, hogy a közéletben nem sokan vagyunk ilyen emberek – de azért indulok független polgármesterként, hogy elinduljon egy folyamat, amiben a dolgok nevükön nevezhetők, ahol az igazság az igazság, még ha kellemetlen is.

Úgyhogy, kedves politikai ellenfeleim, ellenlábasaim, bérenceik, magánnyomozók, konspirátorok, kérem, ne próbáljanak zsarolni, ne üzengessenek.

Jöjjenek elő a farbával!

Szerző

Ukrajna növelte gázimportját Európából

Ukrajna augusztusban 13 százalékkal, 250 millió köbméterre növelte gázimportját Európából júliushoz képest, az ország második hónapja nem kap orosz földgázt.

Az Unian ukrán hírügynökség honlapján olvasható jelentés szerint Ukrajna Lengyelország felől 122 millió köbméter, Magyarországon át 128 millió köbméter földgázhoz jutott.
Ukrajna május elsején újította fel a földgáz behozatalát Magyarországon át.
Magyarországon keresztül maximum napi 16 millió köbméter földgáz juthat el Ukrajnába, így a szállítási kapacitás még messze nincs kihasználva. Augusztusban napi átlagban 4 millió köbméter földgáz jutott Ukrajnába Magyarországon át.

Szerző