Tarlós látszatintézkedései a 3-as metró ügyében

Publikálás dátuma
2014.08.25. 16:28
MTI Fotó: Kallos Bea
Az események után kullog Tarlós István, és főpolgármesterként csak annyit képes elérni, hogy Orbán Viktor döntéseit megvalósíthatja. A 3-as metróvonal járműveinek felújításáról szóló döntés csak a probléma kisebbik felét kezeli. A főváros lehetetlen helyzete annak eredménye, hogy a kormány az elmúlt négy év alatt kifosztotta Budapestet - írják közleményükben a Liberálisok.

A közlemény így folytatódik: Tarlós István csak tűzoltásra kapott engedélyt főnökétől – ezt mutatja a Fővárosi Közgyűlés mai döntése, amely a 3-as metróvonal járműveinek felújításáról rendelkezik. A döntés annak bizonyítéka, hogy Budapest jelenlegi vezetése az Orbán-kormány kényétől-kedvétől függ, önálló eredményekre képtelen. Tarlós István Orbán Viktor bábjaként irányítja Budapestet. Ezt jelzi Tarlós István indoklása, miszerint új szerelvények helyett azért a régiek felújításával kell beérniük a budapestieknek, mert a kormány így döntött. A felújításra kiírandó pályázat feltehetően „célzott” tender lesz, egyetlen esélyessel.

A felújítás hitelből történő finanszírozása cinikus politika attól a főpolgármestertől, aki négy éven keresztül asszisztált Budapest kifosztásához. A kormány ellopta Budapest vagyonát azzal, hogy elvette iskoláit és kórházait, elvette közüzemeit, az itt megtermelt értékek nagy részét elvonja a várostól ahelyett, hogy azt a budapestiek saját fejlesztésükre, fejlődésükre fordíthatnák. Budapest az elmúlt években több mint 600 milliárd értékű vagyont veszített el, a Főváros által elkölthető költségvetési pénz pedig több mint 200 milliárd forinttal csökkent 2009-ről 2014-re. A vagyonától és bevételeitől megfosztott város a 60 milliárd forintos adósságot képtelen lesz visszafizetni. Tarlós István kiszolgáltatja Budapestet és a budapestieket Orbán Viktornak.

A mai döntéssel Tarlós István nem tudta megnyugtatni a budapestieket, hiszen a 3-as metró katasztrófával fenyegető állapotán egyedül a járművek felújítása nem segít: Azt csak a pálya teljes felújítása rendezhetné, amelyről azonban továbbra sincs döntés. Tarlós István ebben is a Fidesz döntésére vár - írja közleményében Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje.

Szerző

Gyurcsány az Ice Bucket helyett mást ajánl - nézze meg, mit!

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az elmúlt napokban számtalan Ice Bucket Challenge kihívást kapott.

A kihívásokra az alábbi, facebook oldalán közzétett videóüzenetben reagált. 

Szerző
Frissítve: 2014.08.25. 15:15

Semjén: a kormány támogatja a külhoni magyarság autonómiatörekvéseit

Publikálás dátuma
2014.08.25. 14:52
Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd.
A magyar kormány "teljes mellszélességgel" a külhoni magyarság autonómiatörekvései mögött áll - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a külképviseleti vezetők hétfői budapesti értekezletén.

Semjén Zsolt kiemelte: az egyes autonómiakoncepciókat az adott nemzetrésznek, közösségnek kell kidolgoznia, és a magyar kormány azt támogatja, amelyet a közösség a saját megmaradásáért kimunkált.

Soha nem követeltek olyat, amire ne lenne példa Európában, vagy ami ne lenne általános. az autonómia a közösség szintjén emberi jognak számít - jelentette ki a kormányfő helyettese, aki kijelentette: "ha másoknak jár, nekünk is jár".

Semjén szerint a magyar állampolgársági törvény támadhatatlan, nem tartalmaz etnikai aspektust. A törvény semmilyen olyan pontot nem tartalmaz továbbá, amely különbözne a körülöttünk lévő országok gyakorlatától.

Szerző
Frissítve: 2014.08.25. 15:22