Cseh aranyérmes 200 m vegyesen

Publikálás dátuma
2014.08.20. 21:34
Cseh László a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, a berlini úszó Európa-bajnokságon. Cseh László aranyérmes lett. MTI Fotó: Kov
Cseh László hatalmas csatában nyerte meg a 200 méter vegyes szerdai döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC versenyzője a pillangó után másodikként fordult, majd háton - a várakozásoknak megfelelően - átvette a vezetést, de mellen a brit Roberto Pavoni megelőzte. Gyorson aztán feljött a két német úszó is, így tulajdonképpen négyen egyszerre értek a célhoz, de a benyúlás a magyar klasszis versenyzőnek sikerült a legjobban, így 1:58.11 perccel győzött, amivel 11 századdal elmaradt a keddi elődöntős idejétől.

Cseh László rajtol a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, a berlini úszó Európa-bajnokságon. Cseh László aranyérmes lett. MTI Fotó: Kovács Anikó

Cseh László rajtol a 200 méteres vegyesúszás döntőjében, a berlini úszó Európa-bajnokságon. Cseh László aranyérmes lett. MTI Fotó: Kovács Anikó

Cseh 12. nagymedencés Eb-aranyérmét nyerte, ebben a számban pedig sorozatban ötödször diadalmaskodott. Ez a bravúr korábban is csak neki sikerült a kontinensviadalok történetében, méghozzá 400 méter vegyesen.

"A győzelemnek természetesen örülök, az időmnek viszont nagyon nem, az kifejezetten gyenge, ennél jobbat szoktam menni, most fejben nem voltam száz százalékban ott" - nyilatkozta a magyar versenyző az MTI-nek. Cseh hozzátette, természetesen elfáradt, ez a teljesítmény azonban a világbajnokságra kevés lesz. "Hogy az ebben a számban sorrendben ötödik Eb-győzelmemet hová helyezem el a házi listámon? Ezen még gondolkodnom kell, az biztos, hogy a mostani volt a legnehezebb..." - tette hozzá a klasszis.

Cseh a berlini kontinensviadal ötödik magyar érmét szerezte meg: hozzá hasonlóan győzött Hosszú Katinka 400 m vegyesen, ezüstérmes lett a nyílt vízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva és 25 km-en Olasz Anna, illetve harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia.

Eredmény:
férfi 200 m vegyes, Európa-bajnok:
  
   CSEH LÁSZLÓ 1:58.10 perc 
2. Philip Heintz (Németország) 1:58.17 
3. Roberto Pavoni (Nagy-Britannia) 1:58.22

Szerző
Frissítve: 2014.08.20. 22:31

Biczó döntős 200 méter pillangón

Biczó Bence a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó csütörtöki fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A szám Eb-ezüstérmese a második elődöntőben harmadikként csapott célba 1:56.44 perces idővel, ami 19 századdal volt jobb, mint a délelőtti előfutamban, és ezzel megelőzte az első elődöntő valamennyi indulóját is.

"Úgy érzem, nagyon össze van rakva a mozgásom, bár az időm még lehetett volna jobb is, már csak ezért is várom a döntőt" - nyilatkozta Biczó az MTI-nek.

Szerző
Frissítve: 2014.08.20. 22:15

Kozma Dominik negyedik 200 méter gyorson

 Kozma Dominik negyedik lett a 200 méter gyors szerdai döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC versenyzője jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, a francia Yannick Agnel megelőzte.

Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, s mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról.

"Elégedett vagyok, nagyon, az külön jó, hogy tovább javítottam az egyéni csúcsomat. A kezdésem túl erős volt, s a százas fordulónál kissé le is lassultam, de aztán megint felvettem a ritmust, kevés hiányzott a bronzéremhez. Viszont ez a negyedik hely is nagyon értékes, hiszen ez volt az első olyan nemzetközi versenyem, amikor mindenki itt volt, aki számít" - mondta az MTI-nek Kozma.

A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt.

Szerző
Frissítve: 2014.08.20. 22:15