Hosszú, Cseh és Verrasztó is elődöntős

Publikálás dátuma
2014.08.19. 12:47
Cseh László rajtol a 200 méteres vegyesúszás előfutamában, a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 19-én. MTI Fotó: Ko
A 400 méter vegyesen hétfőn aranyérmes Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel bejutott a női 100 m gyors esti elődöntőjébe. A címvédő Cseh Lászlóért, valamint Verrasztó Dávidért is szurkolhatunk a 200 méter vegyes délutáni elődöntőjében a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A háromszoros világbajnok Hosszú Katinka remek második 50 méterének köszönhetően második lett futamában, s 54.45 másodperces idejénél később is csupán hárman úsztak jobbat.

A 11-szeres nagymedencés Eb-győztes Cseh imponáló teljesítménnyel, végig vezetve nyerte meg futamát, 1:59.17 perces ideje pedig a legjobb volt az egész mezőnyben.

Verrasztó Dávid futamában a negyedik helyen ért célba, 2:01.23 perces eredménye összesítésben a 11., biztos továbbjutó helyet jelentette számára.

Verrasztó Dávid. MTI Fotó: Kovács Anikó

Verrasztó Dávid. MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Szerző

Nagyon Zene másodszor

Publikálás dátuma
2014.08.19. 12:23
Forrás: Facebook
John Newman, a Knife Party, Dub FX és Wilkinson is fellép a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon augusztus 20. és 23. között Zamárdiban. A Petőfi Rádió 4 napon át a helyszínről közvetíti adását.

Strand, más néven Nagyon Zene Fesztiválnak hívják a szerdán startoló, egész hétvégén dübörgő sokadalmat Zamárdiban. A Volt Produkciónak és a Petőfi Rádiónak hála, egy újabb óriási löketet kapott a Balaton nyárzárás, ugyanis az eddig sem gyenge nyári programlistába odakerült egy frappáns, hamisítatlanul eredeti hangulatú fesztivál.

A Nagyon Balaton sorozat keretében másodszor indul el a Strand – Nagyon Zene Fesztivál, melyre igazán tartalmas, minden igényt kielégítő koncertkínálattal álltak elő a szervezők, ahol a programok mellett minden este tűzijátékkal is kedveskednek a jelenlévőknek. A nyitónapon, augusztus 20-án a Tankcsapda 25 éves, születésnapi koncertje után az amerikai rockbanda, a Papa Roach lép színpadra. Másnap az egyik legnagyobb hazai fesztiválkedvenc, a Parov Stelar Band érkezik Zamárdiba – idén ők csak a Strandon vállaltak fellépést Magyarországon és ugyanezen a napon a brit drum and bass producer, Wilkinson is a fesztivál vendége lesz. Pénteken az ugyancsak fesztiválkedvenc Dub FX és a Knife Party ad koncertet, szombaton pedig első hazai fellépésére érkezik a rajongók ezrei által már várva-várt John Newman.

A közel 100 fellépőt számláló programban a magyar bandák közül többek között a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Quimby, a 30Y, a The Carbonfools, Copy Con, Majka, a Fish!, a Supernem, a Péterfy Bori és a Love Band, a Magashegyi Underground és a Soerii & Poolek is színpadra lép. Két alkalommal is találkozhat a közönség a népszerű budapesti sorozattal, a Random Trip-pel, amely keretében a legismertebb és szeretett hazai sztárok mellett ezúttal a Groove Armada és a Freestylers oszlopának számító Valerie M is színpadra lép.

A fesztiválon épül fel a Balaton legmagasabb tornya: a Széchenyi 2020 Élményparkból 30 méter magasról egy 200 méteres kötélpályán csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek. A Strand Fesztiválra 4 nap alatt 60.000 vendéget vár és minden estére tűzijátékot is ígér a szervező VOLT Produkció.

A Petőfi DJ-k közül is sokan szerepelnek a Strand programjában, többek között Izil, a rádió zenei főszerkesztője is. 4 napig zenélnek a Robur DJ-k, és jelen lesz Karányi, Julia Carpenter, a Rewind és a Nobody Moves legénysége.

“Egy évvel ezelőtt, a Nagyon Balaton debütálásakor két fesztivált is indítottunk a Balaton Régióban. A balatonvilágosi B.my.Lake mellett Zamárdiban, a Balaton Soundnak is otthont adó helyszínen a Strand – Nagyon Zene Fesztivál, amely – amint az a nevéből is kiderül – a Petőfi Rádió élő manifesztációjaként várja tavaly óta a közönségét a Balaton partjára” – mondta el Lobenwein Norbert, főszervező.

Nekem a Balaton… Ezzel a címmel várják kortárs képzőművészek a STRAND Fesztivál vendégeit minden nap déltől a Parti Bisztrónál. A jelentkezők ismert alkotók segítségével készíthetik el saját műveiket, amelyeken bemutatják, mit jelent nekik a Balaton.

Weiler Péter Route’71, vagyis a Balatont körülölelő országút nevét viselő kiállítás kivétel nélkül a Balaton hangulatát mutatja be. Ezek a képek ugyancsak a fesztiválon lesznek láthatók: sajátos helyen, kerítéseken.

A Strand“beszélgetős” helyszínén, a Diákhitel Kávézóban 4 nap alatt 12 előadáson, beszélgetésen vehetnek részt a vendégek.. A Design Terminal csapata fiatal vállalkozókat, tervezőket és művészeket mutat be, de lesz borkóstoló és Zacher Gábor toxikológus-főorvos is tart majd előadást. 

Szerző

Itt az újabb Orbán-portré Tereskovától

Publikálás dátuma
2014.08.19. 12:01
Forrás: Facebook
Nagy Kriszta Tereskova az interneten keresztül kérte a magyar miniszterelnököt, hogy legalizálja a füvet. A művésznő, az álmát meg is festette - írja a Bors.

Viktor, ha már ilyen jóban vagyunk, kérlek, legalizáld a marihuánát, mert az agresszió akkora, hogy az alkohol itt már nem segít – írta Nagy Kriszta az interneten, és képet is kreált Orbánról és a marihuánáról.

A művész több mint százféle Orbán Viktor-portrét festett a választások óta, és azokkal 6,5 millió forintot keresett. Azért festette Orbánt ágynemű-, függöny-, vécépapírmintára, mert szerinte karizmatikus figura.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző