Előfizetés

Nanking kitett magáért - képek

Publikálás dátuma
2014.08.17. 20:51
FOTÓ: Szalmás Péter
A szombati ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a II. nyári ifjúsági olimpia Nankingban.

Az ünnepségen a fiatalos életerő megjelenítése került előtérbe, illetve a szervezők a kínai metropolisz gazdag történelmét is bemutatták.
A műsor része volt a résztvevő nemzetek zászlainak felvonultatása. A magyar zászlót az (arany)éremre is esélyes kalapácsvető Halász Bence vitte. A felnőttek olimpiáitól eltérően az ifjúságiakén nem az egész csapatok, hanem csak a zászlóvivők vonulnak fel.
A magyar küldöttség nem képviseltette magát teljes létszámban a stadionban, az úszók hiányoztak: a vasárnapi versenyek miatt korai lefekvést rendelt el nekik edzőjük, Turi György.

Az első versenynapon két hatodik helyezés volt a magyarok legjobb eredménye.

Ezt a tőröző Pásztor Flóra, illetve 200 méter vegyesen az úszó Sebestyén Dalma hozta össze - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója alapján.
A tornász Kardos Botond korláton és talajon a második legjobb pontszámmal került fináléba, de lovon, gyűrűn és nyújtón is döntős, ráadásul az egyéni összetettben ugyancsak éremesélyes.
A triatlonos Bicsák Flóra 16. lett, míg teniszben Bíró André és a Bondár Anna, Stollár Fanny páros győzelemmel kezdett.
Az asztaliteniszező Imre Leila és Szudi Ádám egyszer nyert, egyszer pedig kikapott vasárnap. A cselgáncsozó Sárecz Márton a 66 kilósok között helyezetlenül zárt.
Döntőbe jutott az úszóknál 50 méter mellen Sebestyén Dalma és Sztankovics Anna, valamint 100 méter mellen Horváth Dávid.
A kerékpárosok csapatversenyében a hegyikerékpáros cross country eliminator számban Megyaszai Lilla a negyedik, Erdélyi Attila a hetedik helyen végzett. Itt az érmeket öt megméretés alapján osztják ki, két hegyikerékpáros, két országúti és egy bmx-viadal alkotja a teljes versenyt.

FOTÓ: Szalmás Péter

A fő képre kattintva galéria nyílik!