Előfizetés

Mezítlábas címerezők - Vizsgálat indult az ügyben

Foglalkozási megbetegedés gyanúja miatt vizsgálat indult azoknak a munkavállalóknak az ügyében, akik kukorica címerezése után baktériumfertőzés miatt megbetegedtek és kórházba kerültek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervének igazgatója.

Szabó Zoltán elmondta: a vizsgálat során megkérdezik a munkavégzés körülményeiről az érintett munkavállalókat és a munkáltatót is.
Borsos Anikó karcagi járási tiszti főorvos közölte: a leptospirózis, közismertebb nevén nádvágóláz miatt kilencen kerültek kórházba hányingerrel, hasmenéssel és magas lázzal Tiszaszőlősről, Tiszaburáról, Kunmadarasról és Ecsegfalváról.
A debreceni Kenézy kórháztól kapott tájékoztatás szerint kezelés alatt már csak két beteg áll, ők antibiotikumot kapnak, és valószínűleg a hét végén hazatérhetnek.

A leptospirózis olyan bakteriális fertőzés, amelyet rágcsálók és kutyák terjeszthetnek. Ha vizes helyeken az emberek mezítláb járnak, horzsolásos, sebes lábukon keresztül a kórokozó bejuthat a szervezetükbe. A munkások korábban elmondták, hogy az esős időben mezítláb dolgoztak a kukoricaföldön.

Bedarálta a Renault-t a nyergesvontató - Megrázó videó!

Egy autós életét vesztette, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor összeütközött egy Renault személyautó egy nyergesvontatóval a 3-as főúton - jelenti a HavariaPress.

Csütörtökön kora délután a 3-as főút Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Arnót térségében haladt egy Renault Laguna típusú személyautó Szikszó irányában, amikor eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és frontálisan összeütközött egy ukrán rendszámú nyergesvontatóval.

A baleset következtében a Renault vezetője, egy 52 éves miskolci férfi a helyszínen életét vesztette, vele utazó felesége életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrség a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes útlezárást rendelt el, az erre közlekedők a 37-es főút felé, az ongai körforgalom irányában kerülhetik el a szerencsétlenség helyszínét.

A baleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Megsérültek, de túlélték a durva karambolt (fotók!)

Publikálás dátuma
2014.08.07. 15:41
Fotó: police.hu
Hajnalban egy pénzszállító kisteherautó Várpalota irányából Veszprém felé tartott a 8-as számú főúton. Eddig tisztázatlan okból a vezető nem követte az út kanyarodó irányvonalát és behajtott az útépítés miatt lezárt munkaterületre, ahol egy álló tehergépkocsinak ütközött - adja hírül a police.hu.

A baleset következtében a pénzszállítót vezető 36 éves zirci sofőr és 38 éves veszprémi utasa megsérült, de mindketten életben maradtak.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

 A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen ellátták a raktérben szállított értékek átrakodásának biztosítását. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu