Etikai vizsgálat indul Sipos Pál ügyében

A jövő héten ül össze először Sipos Pál ügyében etikai vizsgálatot irányító közmédia-testület - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA vezérigazgatója felkérte Rozgonyi Krisztina médiajogászt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság korábbi elnökét, hogy vegyen részt a vizsgálatban - olvasható a közleményben. Tudatták: a testület vezetője Galambos István, az MTVA nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese lesz, a munkában Rozgonyi Krisztina mellett Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Balázs Bianka, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője, valamint Cseh Dávid, az MTVA Humánerőforrás-gazdálkodási Irodájának helyettes vezetője vesz részt.

A vizsgálat céljaként az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA a múlt feltárását és ajánlások megfogalmazását nevezte meg, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. A két intézmény vezetői augusztus 1-jén tudatták: a közmédia szeretné segíteni Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért etikai vizsgálatot indítanak.

Az MTV Nonprofit Zrt. július 22-én közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Július elején a 444.hu számolt be "Utána minden állat szomorú" című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár - mondta néhány nappal később az origo.hu-nak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított. A férfi a 444.hu-nak azt mondta: a huszonöt évvel ezelőtti iskolai lebukásáig "nem nőtt be a feje lágya". Azonban ahhoz ragaszkodott, hogy tévés karrierje idején már nem történt meg, hogy gimnazistákhoz közeledjen.

Szerző

Együtt-PM: Feljelentés Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlása ügyében

Az Együtt-PM feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Szentgyörgyvölgyi Péter fővárosi, V. kerületi fideszes polgármesterjelölt lakásvásárlásával kapcsolatban – közölte az ellenzéki szövetség társelnöke.

Juhász Péter szerint vagy a csalás vagy a hűtlen kezelés, de mindenképpen bűncselekmény gyanúját veti fel az, hogy az V. kerületi alpolgármester csökkent értéken vásárolhatott lakást a kerületben úgy, hogy az eddigi információk szerint két értékbecslés is készült a lakásról, amelyek 8 millió forintos eltérést mutatnak. 

A politikus további két bírósági eljárás kezdeményezéséről is beszámolt, mert elmondása szerint két közérdekű adatigénylésükre sem kaptak választ a kerülettől a témában. A többi közt arra is választ kértek ezekben, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor, aki a kerület tulajdonosi bizottságának tagja, részt vett-e a testvére ingatlanvásárlását érintő döntésben.

Juhász Péter arra szólította fel Rogán Antal fideszes polgármestert: számoljon el a belvárosi önkormányzat ingatlangazdálkodásával kapcsolatban.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata közleményben reagált

Az Együtt PM társelnökének egyetlen célja a rombolás, hogy tönkretegye mindazt, amit Belváros-Lipótvárosban a lakókkal közösen felépítettünk.
Szentgyörgyvölgyi Péter lakásának értékbecslését igazságügyi értékbecslő végezte.
Több, mint 2000 egyszerű önkormányzati bérlő esetén pont ugyanígy járt el Belváros-Lipótváros Önkormányzata, ennyien vehették meg hasonló árakon a lakásaikat. 

Szerző
Frissítve: 2014.08.06. 16:23

Azért itthon is készülnek az ebolára

Noha kicsi a valószínűsége, hogy a nyugat-afrikai Ebola-járvány eléri Magyarországot, azért a szakembereket nem érheti váratlanul egy vírus megjelenése.  

Kis Zoltán virológus, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumának vezetője szerint elmondta, hogyha esetleg valakin mégis ebolára utaló jeleket tapasztalnak, a Szent László Kórház elkülönített részlegébe szállítják, a beteg vérmintájából pedig az Országos Epidemiológiai Központban néhány óra alatt diagnosztizálják, hogy valóban Ebola-vírusról van-e szó.  

 MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Magyarországon kidolgozott eljárásrend van az ilyen súlyos fertőző betegségek kiszűrésére és a betegek elkülönítésére, gyógyítására, valamint a további járványügyi intézkedésekre.

Szerző