Előfizetés

110 ezren egy futballmeccsen

Publikálás dátuma
2014.08.04. 07:56
FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Nézőcsúcsot hozott az Egyesült Államokban a Manchester United-Real Madrid labdarúgó-mérkőzés. A tengerentúlon zajló, nyolccsapatos Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési torna utolsó csoportkörében rendezett partit 109 318 néző tekintette meg a helyszínen, az Ann Arbor-i Michigan Stadionban.

Az eddig rekordot az 1984-es Los Angeles-i olimpia pasadenai fináléja jelentette 101 799-es közönséggel. A találkozót egyébként a holland Louis van Gaal vezetésével megtáltosodott angol együttese nyerte, 3-1-re verve a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol elitalakulatot.

A torna döntőjében a ManU ellenfele egy másik angol gárda lesz: a Liverpool, amely 2-0-ra verte szombaton az AC Milant. A finálét Miamiban -magyar idő szerint - kedd hajnali 2 órától rendekzik. További barátságos klubmérkőzések végeredménye: Nice-Barcelona 1-1, Málaga-Newcastle 3-1, Middlesbrough-Villarreal 0-2.

Célkeresztben Granada

Publikálás dátuma
2014.08.04. 07:55
Sidi Péter FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége elfogadta Győrik Csaba szövetségi kapitány javaslatát, s kijelölte a szeptemberben esedékes granadai világbajnokságra utazó, 29 fős csapatot.

Győrik azt mondta, két-három érem és egy-két olimpiai kvóta megszerzése az elsődleges cél! Kiemelte: a világbajnok puskás Sidi Pétertől érmet és olimpiai kvótát vár az elnökség. A csapatnak tagja - többek mellett - az olimpiai hatodik pisztolyos, Csonka Zsófia, a szintén olimpiai hatodik dupla traplövő, Gerebics Roland és a márciusi, légfegyveres Európa-bajnokságon légpuskában győztes Miskolczi Julianna.

A magyar vb-csapat

Felnőttek. Pisztoly : Csonka Zsófia, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta puska: Háner Tamás, Sidi Péter, Veres Ádám, Szabián Norbert, Biatovszki Mira, Miskolczi Julianna, Veres Kata. Korong: Bognár Richárd, Gerebics Roland, Hegyi Norbert, Szollár András, Pongrátz Bianka. Futócél: Boros László, Sike József, Tasi Tamás.

Juniorok. Pisztoly: Csuri Tamás, Egri Viktória, Kókai Réka, Mihalkó Nikoletta. Puska: Boda Bence, Pekler Zalán, Péni István, Hanák Gabriella. Korong: Fülöp Zsolt, Moldován Marcell. Futócél: Major Veronika .

Rióig nem nyúlnak a pólóba

Vízilabdában a 2016-os nyári olimpiáig nem lesznek a felnőtt világversenyeket érintő újabb szabályváltozások - valószínűsítette honlapján a hazai sportági szövetség azt követően, hogy a nemzetközi szövetség, a FINA illetékes szakmai testülete (TWPC) Isztambulban ülésezett. 

A november 29-i, dohai kongresszusra a technikai bizottság - amelynek összejövetelére meghívót kapott a TWPC-tag Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is - azt ajánlja a FINA szűkebb irányító grémiumának, a Bürónak, hogy a riói ötkarikás játékokig már ne nyúljanak hozzá a jelenlegi lényegi szabályokhoz. Az indoklás szerint nagyobb horderejű változtatásra nincs már idő, kevesebb, mint két évvel a brazíliai csúcsesemény előtt.

A reformelgondolások ezzel nem kerülnek a süllyesztőbe: a következő esztendők utánpótlás-világversenyein folyamatosan próbálják majd ki az új elképzelések elemeit, például férfimeccseken a rövidebb, 25 méter hosszú pályát, a kisebb labda alkalmazását.

Törekednének a mostani 13 helyett meccsenként 11 játékos nevezésére is, amely megteremtené annak a lehetőségét, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az emancipáció jegyében 12 csapatosra bővítse a jelenleg nyolc válogatottat felvonultató női mezőnyt. Ám mindebből legkorábban már csak a 2020-as tokiói olimpián lehet valóság.