Legyőzte a címvédőt az MTK

Publikálás dátuma
2014.08.02. 01:04
Hrepka Ádám, az MT és Dusan Brkovic, a DVSC játékosa. MTI Fotó: Kovács Tamás
Az MTK egy hajrában szerzett góllal legyőzte a címvédő Debrecent a Bozsik Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki második mérkőzésén. A fővárosi kék-fehérek csupán egy bajnokit veszítettek el hazai pályán az idén, az összes többin győzelmet arattak. Az új MTK-stadion építése miatt a Bozsik Stadionba kényszerülő együttes legutóbb május 17-én játszott bajnokit a kispesti pályán, és akkor 2-0-ra nyert a Honvéd ellen. A Debrecen 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.     

OTP Bank Liga, 2. forduló:

MTK Budapest - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
----------------------------------
Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Iványi
gólszerző: Horváth Zs. (89.)
sárga lap: Morozov (43.)

MTK Budapest:
    -------------
Hegedüs L. - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór - Bese, Vass Á., Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. - Hrepka (Frank, 58.)

DVSC-TEVA:
    ----------
Poleksic - Lázár P., Morozov, Brkovic, Vadnai - Volas (Seydi, 74.), Tisza (Balogh N., 90.), Bódi, Ludánszki B., Se. Bouadla - Ferenczi J. (Nagy Z., 85.)

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, mindkét csapatnak voltak gólszerzési lehetőségei, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik oldalon sem.

A fordulás után annyit változott a mérkőzés képe, hogy valamivel az MTK futballozott veszélyesebben, és a mezőnyfölény - igaz, csak a hajrában, de - góllá érett, és mint később kiderült, a győzelmet jelentette Garami József együttesének.

Szerző

Beállt, és azonnal öngólt rúgott - fura döntetlen Felcsúton

Publikálás dátuma
2014.08.02. 00:02
Fotó: Bielik István, Népszava
A Puskás Akadémia a hajrában született öngólnak köszönhetően tartott otthon egy pontot a Pécs ellen a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Puskás Akadémia - PMFC-Matias 2-2 (1-1)
---------------------------------------
Felcsút, 400 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Lencse (7., 11-esből), Causic (87., öngól), illetve Márkvárt (37.), Kővári (62.)
sárga lap: Vaszicsku (81.), Spandler (90.), illetve Gőcze (6.)

Puskás Akadémia:
----------------
Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér (Spandler, 65.) - Denkovic, Czvitkovics, Szakály D. (Tischler, 63.), Tóth II B., Makrai (Sallai R., 70.) - Lencse

PMFC:
-----
Gőcze - Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl - Kővári, Horváth A., Szatmári L. (Causic, 87.), Márkvárt, Heffler N. - Pölöskey P. (Uzoma, 84.)

A hazai csapat nagyon gyorsan büntetőhöz, és azt értékesítve előnyhöz is jutott, a Pécs azonban jelentős erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, amely a félidő hajrájában, egy szerencsésnek is mondható találattal sikerült neki.

A fordulás után mindkét együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, a vezetést a vendégek szerezték meg Kővári bombagóljával, és ezután nemcsak tartották az eredményt, hanem még támadásokra is futotta az erejükből. A hajrában aztán a frissen becserélt Causic "vette el" az ünneplés lehetőségét a Pécstől, egy szöglet után ugyanis saját kapujába fejelt, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Szerző

Jó hír jött: felgyorsul az MTK-stadion építése

Publikálás dátuma
2014.08.01. 19:32
Grafika: Facebook.
Az új Hidegkuti Nándor labdarúgó stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül - közölte az MTK ügyvezetése. 

A dokumentum szerint a kormányrendelet módosítása ad lehetőséget az egyesületnek arra, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze. Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak, miután a kormánydöntés értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz.

A közlemény kitér arra, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.

Szerző