Etikai vizsgálat a molesztálással vádolt tévés ügyében

Publikálás dátuma
2014.08.01. 19:50
Képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock, Getty Images.
A közmédia segíteni szeretné Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért az MTV Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója úgy döntött, hogy etikai vizsgálatot indít - közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága. A két intézmény vezetője egyetért azzal, hogy a bűnösöket szükséges azonosítani, illetve megnevezni, továbbá ha lehetséges, kezdeményezni kell a megfelelő eljárásokat, az áldozatokat pedig óvni kell - tartalmazza a közlemény.

Tudatták azt is: Sipos Pál a közmédia integrációja előtti MTV alkalmazottja volt, és munkaviszonya még az átszervezés előtt megszűnt. Ellene panasz vagy bejelentés molesztálási ügyben sem az MTV korábbi, sem a közmédia mostani vezetéséhez nem érkezett - írták a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanárról, aki a feltáratlanul maradt eset után ifjúsági műsorokat szerkesztett a tévében. A vizsgálat céljaként a közmédiás vezetők a múlt feltárását és ajánlások megfogalmazását nevezték meg, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. 

Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA a kommünikében megerősítette azt is, hogy amennyiben hivatalos vizsgálat indul az ügyben, természetesen együttműködik a hatóságokkal. Az MTV Nonprofit Zrt. július 22-én azt közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Július elején a 444.hu számolt be "Utána minden állat szomorú" című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár - mondta néhány nappal később az origo.hu-nak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított.

Szerző

Gyilkosság a Margit-hídnál: az asszonyt a villamos elé lökték

Publikálás dátuma
2014.08.01. 18:38
Fotó: Népszava.
A villamos elé lökték azt az idős nőt, akit pénteken Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél halálra gázolt egy szerelvény. A gyanúsítottat a helyszínen elfogták, az ügyben emberölés gyanúja miatt indul eljárás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: az eddigi adatok szerint a 4-es és 6-os villamos megállójában A. Áron Gergely megrúgott egy ott várakozó idős nőt, aki ennek következtében a jármű elé esett. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A 41 éves férfit egy utas tartotta vissza, amíg a Készenléti Rendőrség kiérkező járőrei el nem fogták. A rendőrség azt kéri, hogy jelentkezzen az az utas, aki a férfit visszatartotta.

Az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít eljárást - áll a közleményben.
Az Országos Mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy a mentők a helyszínen már csak a nő halálának a tényét tudták megállapítani.

Szerző

Csak egy irányba járható a ferihegyi gyorsforgalmi út

Publikálás dátuma
2014.08.01. 17:55
Fotó: Getty Images, Thinkstock.
Szombat éjfélig csak a városhatár felé vezető irányban használható a ferihegyi gyorsforgalmi út helyreállítási munkák miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt az úttest alatti töltés megsérült, és az útpálya alatt üreg alakult ki. A helyreállítási munkákat a BKK megkezdte, az intézkedés miatt a belváros irányába a forgalom a Gyömrői út-Sibrik Miklós út-Szabó Ervin utca-Üllői út, illetve a Gyömrői út-Vaspálya utca-Kőbányai út útvonalon haladhat.

A terelés miatt a 98E, a 193E, a 200E, a 282E és a 284E busz a Kőbánya-Kispest végállomást a Gyömrői út-Sibrik Miklós úton keresztül éri el.

Szerző