Az internet titkai

A múlt hét híre volt, hogy a Nemzeti Hírközlési hatóság utasította az internet szolgáltatókat, hogy tiltsanak le egyes internetes fogadási oldalakat, mert hogy nincs engedélyük. Azért nincs engedélyük, mert nem Magyarországon vannak bejegyezve és nem óhajtanak Magyarországon adót fizetni. Orbán a mérhetetlen önteltségében és gőgjében azt képzeli, hogy ha már Magyarországon sikerült egy korlátlan személyi diktatúrát kiépítenie, most már majd az internetet is ő fogja a kormányozni! De az internetet szándékosan olyanra alkották, hogy semmilyen diktátor ne tudja korlátozni vagy hatalmába hajtani! Kína húsz éve próbálkozik vele, kevés sikerrel. Két éve a Google-t akarták kötelezni, hogy bizonyos Kínát kritizáló oldalakat tiltson le, erre a Google elköltözött Hong Kongba! Hong Kongot meg mégse lehet elzárni Kínától, mert az olyan lenne, mintha eldobnánk a trezor kulcsát!

Két éve az FBI 2 évi munkával - és a német titkosszolgálat segítségével - lefülelt egy német hackert, aki betört a Pentagon adatbázisába. Le is csukták pár évre. Miért tartott 2 évig? Mert a pasi profi volt, tizenvalahány átirányítással dolgozott! A magyar hatóságok több évig nem tudták leállítani a kurucinfo-t, amíg végre profi amerikai ügyvédekre nem bízták, akik terrorimus előkészítésével vádolták meg! Az meg az amerikai hatóságoknak a vörös posztó!

Az internetes fogadási oldalak mind adóparadicsomokban vannak bejelentve, pedig sok országban magánszemély is működtethet fogadóirodát, nemcsak az állam, mint nálunk. Miért? Mert az internetes fogadási oldalakon éjjel-nappal lehet fogadni, otthonról a fotelből is, és az adóparadicsomokban minimális adót kell fizetni, tehát a befizetett díjakból többet tudnak visszaadni nyereménynek, ezért olyan népszerűek!

Ezzel a tilalommal csak a magyarországi szolgáltatókat tudják vegzálni, de ma már van internet műholdon is! Tehát ha veszek egy műholdas antennát és egy nem-magyarországi szolgáltatótól egy műholdas kódkártyát (pl. az interneten!), akkor oda barangolok, ahova akarok! Aki interneten fogad, annak bakkártyája van és internet bankja, ahol oda fizet, ahova akar.
És ha valamelyik fogadási oldal nem korrekt, vagy megbízhatatlan, azt a fogadók hetek alatt nullázzák le!

Én az elmúlt időben sokat jártam egy olyan honlapon, ahol régi és új tv-sorozatokat lehet megnézni, akár epizódonként is. Nem tudok megnyitni egy filmet a nélkül, hogy kéretlenül meg ne nyílna 4-5 egyéb oldal is, játékok, pornó oldalak, fogadási oldalak, web áruházak és egyéb. Minden, amiben üzlet van. Nem győzöm becsukdosni őket! Csak rá kell kattintanom és már bent is vagyok! Illetve már kint is vagyok a világhálón és Orbán fennhatóságán kívül!

Szerző