Előfizetés

Megverte a taxis a bicikliző szóvivőt

Publikálás dátuma
2014.07.19. 11:56
Képünk illusztráció. Fotó: Ian Gavan, Getty Images
Majdnem elgázolta, üvöltözött vele, majd üldözőbe vette, végül megverte egy taxis a BKV volt szóvivőjét, Szilágyi Károlyt a budapesti Alkotmány utcában. A kommunikációs szakember a Kossuth tér irányába biciklizett a bringaúton, amikor a mellette haladó taxis szabálytalanul bekanyarodott elé.

A Blikk kiderítette, hogy Szilágyi Károly bringáját maga elé tartva védekezett, a bringa kereke tönkrement. A férfi lába megsérült

– Vészfékeztem, ő is megállt, majd azt kérdeztem a sofőrtől: „Muszáj volt ezt csinálni?” Hiba volt kérdőre vonnom a taxist, mert ezután kiugrott a kocsiból. Menekülőre fogtam a járdán, mire ő a kocsival a nyomomba eredt. Végül nekiszorított egy házfalnak autójával. Akkor megint kiszállt, többször megpróbált megütni, de felemeltem a biciklit, azzal védtem magam – idézte fel az akciófilmbe illő jeleneteket Szilágyi, aki kihasználta, hogy néhány járókelő bámészkodni kezdett, s ahogy a taxisofőr abbahagyta a támadást, megpróbált ismét kereket oldani.

– Nem sikerült. Utolért, és pontosan nem tudom, hogy mikor, mert egy rövid időre talán az eszméletemet is elveszítettem, a földre kerültem. Ott aztán összevissza rugdosott, s önkívületi állapotban azt üvöltötte: „Ennyivel nem úszod meg, te szemét!” Ezután, amikor látta, hogy a földön maradtam, el akart hajtani, de egy szolgálaton kívüli rendőr futva a kocsija után eredt, s a következő kereszteződésnél sikerült elkapnia – folytatta a volt szóvivő, aki 8 napon túli sérüléseket szenvedhetett, mert mint mondja, a sípcsontja és a térde között egy seb keletkezett, alatta pedig begyulladt a csonthártyája. A rendőrök mentőt hívtak a férfihoz.

A Blikk információi szerint a taxis azt vallotta kihallgatásán, hogy Szilágyi köpött egyet, s ezzel hergelte fel őt annyira, hogy megverte.

Megszűnt a torlódás Röszkén - képek!

Publikálás dátuma
2014.07.19. 10:44
Képünk illusztráció. Fotó: Bielik István, Népszava.
Újra mindkét irányban folyamatos a forgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap délután az MTI-t.

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a torlódás délután három órára szűnt meg. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a következő hétvégeken szintén erős forgalom várható az átkelőn mindkét irányban, ezért kérik, hogy útnak indulás előtt mindenki tájékozódjon a határhelyzetről és az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n.

Péntek óta torlódtak a járművek az átkelőnél a Nyugat-Európából szabadságra induló, illetve az onnan visszatérő vendégmunkások miatt, aznap délután és szombaton a kilépőoldalon mintegy háromórás volt a várakozás, de a belépő személyautóknak is egyórás veszteglésre kellett számítaniuk.

A rendőrség vizet oszt a hőség miatt a röszkei határátkelőnél. MTI Fotó: Donka Ferenc

A rendőrség vizet oszt a hőség miatt a röszkei határátkelőnél. MTI Fotó: Donka Ferenc

Gázolás a békéscsabai vonalon, késnek a vonatok

Publikálás dátuma
2014.07.19. 10:40
Képünk illusztráció. Fotó: K2 Press, Népszava.
Jelentős késések is előfordulhatnak a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon néhány reggeli távolsági vonatnál, miután Békéscsaba és Murony között elgázolt egy embert egy tehervonat szombaton kora reggel - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Peiper Károly szerint a balesetet követő rendőrségi helyszínelés végéig - várhatóan kilenc óráig - az említett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok, ezért a vasúttársaság buszokat rendel. A baleset miatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentős, 30-90 perces késések is előfordulhatnak néhány reggeli távolsági vonatnál.

A baleset a Mávinform szerint egy jól működő fél- és fénysorompónál történt.