Előfizetés

Egyre nő a kisiklott metrószerelvény áldozatainak száma

Publikálás dátuma
2014.07.15. 11:33
Forrás: Facebook (Pravda.ru)
Már 19-re emelkedett a keddi moszkvai metróbaleset halálos áldozatainak száma - jelentette be Alekszandr Gavrilov, a moszkvai katasztrófavédelem helyettes vezetője. Pjotr Birjukov moszkvai főpolgármester-helyettes közölte, hogy a korábbi  hírekkel ellentétben a metrószerelvény vezetője túlélte a tragédiát. 

A Rosszija 24 állami hírtelevízió tudósítója arról számolt be, hogy a mentőegységek a szétroncsolódott metrókocsiban 12 embert láttak, aki már nem mutatott életjelet. Őket még nem tudták kiemelni. A halálos áldozatok az első kocsiban utaztak. A súlyos baleset közép-európai idő szerint reggel hét óra körül történt a moszkvai metró Arbatszko-Pokrovszkaja nevű, keletről északnyugatra vezető vonalán, a Park Pobedi és a Szlavjanszkij bulvar nevű állomások között. A szerelvény három vagonja siklott ki, közülük egy súlyosan megrongálódott. A hírtévé felvételei szerint olyannyira, hogy ezért nem tudják kiemelni a halottakat. A szerencsétlenség következményeinek felszámolása is több órát vesz még igénybe, és a szakemberek nem tudják megmondani, hogy a közlekedést mikor tudják helyreállítani ezen a metróvonalon.

Georgij Goluhovnak, a moszkvai főpolgármesteri hivatal egészségügyi főosztályvezetőjének közlése szerint 123 utast vittek kórházba, a sérültek fele súlyos állapotban van. A balesetet követően eddig 161 ember fordult orvosi segítségért. Az utasok egy része saját lábán hagyta el a metrót, de sokukat csak a katasztrófavédelem mentőegységei tudták a felszínre hozni. A Rosszija 24 állami hírtévé tudósítása szerint csak a Szklifoszovszkij sürgősségi kórházban 9 kritikus állapotú sérült életéért küzdenek az orvosok. Összesen 14 kórházat vontak be a szerencsétlenség áldozatainak ellátásába.

Az előzetes adatok szerint a sérültek és a halottak között nincs gyermek. A rendkívüli helyzetek minisztériumának már tíz helikoptere és a különböző mentőegységek 450 embere vesz részt a mentésben. Moszkvában évek óta nem volt példa ilyen súlyos metróbalesetre, bár március 21-én ugyanezen a vonalon a Scsolkovszkaja és a Partyizanszkaja nevű állomások között körülbelül 600 utast kellett kimenteni, amikor a metrószakaszt elöntötte a víz. A balesetben az orosz fővárosi csatornázási művek egy munkatársa meghalt.

Két éve, 2012. június 5-én Moszkva központjában, a Bibliotyeka imenyi Lenyina és az Ohotnij rjad nevű metróállomások közötti szakaszon kigyulladt egy elektromos kábel. Az ott keletkezett füst miatt 4500 utast kellett kimenteni, több mint 50-en szenvedtek füstmérgezést és egyéb sérüléseket.

Pedig jól látható - Traktornak rohant egy autó

Traktorral ütközött össze egy személyautó a 40-es út ceglédi szakaszán. A balesetben egy ember súlyosan megsérült - értesült a HavariaPress.

Kedden reggel rohant egy személyautó egy traktornak Cegléd határában. A személygépkocsi az ütközéstől az árokba borult, vezetője súlyosan megsérült. A sofőrt a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd a mentők kórházba szállították.

A mentés befejezéséig, az úttestre ömlött üzemanyag eltakarításáig az útszakaszon egy sávot lezártak.

Halálra gázolt a vonat egy férfit Budapesten

Halálra gázolt a vonat egy embert hétfő délután Budapesten, a X. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a középkorú férfit a X. kerületi Csilla utcánál, a nyílt pályán gázolta el a Sülysáp felé tartó elővárosi vonat.

A holttestet a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók emelik ki a vonat alól - mondta a szóvivő.

A Mávinform az MTI-hez hétfő este eljuttatott közleményében azt írta, a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső között gázolt a Sülysápra tartó elővárosi vonat. A gázoló vonat 100-120 perc késéssel indulhat tovább.

A rendőrségi helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon a vonatok váltakozó irányban tudnak csak közlekedni. A torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a sülysápi elővárosi vonatokat nem indítják el. Az utasokat a zónázó vonatokkal szállítják. A vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. 

Az erre közlekedőknek 25-30 perc késésre kell számítaniuk. A menetrend szerinti közlekedés csak késő estére állhat helyre - tette hozzá a Mávinform.