Előfizetés

Pedig jól látható - Traktornak rohant egy autó

Traktorral ütközött össze egy személyautó a 40-es út ceglédi szakaszán. A balesetben egy ember súlyosan megsérült - értesült a HavariaPress.

Kedden reggel rohant egy személyautó egy traktornak Cegléd határában. A személygépkocsi az ütközéstől az árokba borult, vezetője súlyosan megsérült. A sofőrt a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd a mentők kórházba szállították.

A mentés befejezéséig, az úttestre ömlött üzemanyag eltakarításáig az útszakaszon egy sávot lezártak.

Halálra gázolt a vonat egy férfit Budapesten

Halálra gázolt a vonat egy embert hétfő délután Budapesten, a X. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a középkorú férfit a X. kerületi Csilla utcánál, a nyílt pályán gázolta el a Sülysáp felé tartó elővárosi vonat.

A holttestet a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók emelik ki a vonat alól - mondta a szóvivő.

A Mávinform az MTI-hez hétfő este eljuttatott közleményében azt írta, a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső között gázolt a Sülysápra tartó elővárosi vonat. A gázoló vonat 100-120 perc késéssel indulhat tovább.

A rendőrségi helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon a vonatok váltakozó irányban tudnak csak közlekedni. A torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a sülysápi elővárosi vonatokat nem indítják el. Az utasokat a zónázó vonatokkal szállítják. A vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. 

Az erre közlekedőknek 25-30 perc késésre kell számítaniuk. A menetrend szerinti közlekedés csak késő estére állhat helyre - tette hozzá a Mávinform.

Tüzérségi lövedékek Jászalsószentgyörgyön?

Vélhetően tüzérségi lövedékeket találtak Jászalsószentgyörgyön hétfő délután, emiatt 150 méter sugarú körben kiürítik és lezárják a környéket - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: a tűzszerészeket arról értesítették, hogy három feltételezett robbanótestet találtak. A tűzszerészi munkálatok idejére lezárták a településen a Fő utat, a 32-es főutat, és 21 lakóépületet kell kiüríteni, ami 44 embert érint - tette hozzá.