Nemzeti lépfene

A fene ette volna meg azt a lépfenét. Már az elnevezése is olyan csúf, mint maga a betegség. A betegségben már szakemberek vagyunk: állatról állatra terjed. Ember akkor kaphatja el, ha fertőzött állat, pontosabban fertőzött marha húsából evett. Emberről emberre nem terjed. Erre most tessék odafigyelni, pontosabban idefigyelni!

Egy újgazdag nemzeti érzelmű gazda elhullott marháinak húsából mutatta ki a hosszúnevű Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Diagnosztikai Igazgatósága. Állítólag pörköltöt is készített ilyen állatból egy tiszafüredi Nemzeti Étterem. Nemzetünkhöz tartozó gyerekek ezért nem mehettek el Tiszafüredről a zánkai Erzsébet táborba a tervezett időben egy kis nyaralásra.

Az egykor úttörőtábornak épült gyermeküdültetési bázist most éppen Erzsébet táborra keresztelték. A szentéletű asszonyt Murillo (1617-82) úgy festette meg, mint a bélpoklos betegeket mosdató szentet. Nomen est omen. Itt a lépfene ott a bélpoklosság. De nem ezért írok, bár nem árt ezt is tudni. A gyerekek miatt, a családok miatt írok.

A gyerek beleéli magát, hogy társaival, barátaival végre elmehet egy kicsit nyaralni, de a táborvezető "nem vállalja a felelősséget". Mit vállalt volna? Ha egy gyerek ne adj' Isten megbetegszik, helyben az orvosi kezelés és mint már az egész ország tudja, ez a ronda nevű lépfene nem terjed emberről emberre.

A szülőkről már nem is szólok, bár ők is ehhez igazodva tervezték meg az életüket. A szülők - mint olvasom - elfogadták a zánkai táborvezetés döntését a későbbi, valamilyen időpontról. Mit is tehettek volna?!

Szerző

Iszapömlés: jogerős kártérítés

Publikálás dátuma
2014.07.10. 07:14
FOTÓ: VAJDA JÓZSEF
Jogerősen 400 ezer forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg egy, a 2010-es vörösiszap-katasztrófa áldozatainak mentésében résztvevő férfinak szerdán meghozott döntésében a Győri Ítélőtábla, helybenhagyva a Veszprémi Törvényszék első fokú döntését.

Zámbó Tamás tanácsvezető bíró az ítélet indokolásában elmondta: azért utasították a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. hatályon kívül helyezést vagy a kártérítés törlését kérő fellebbezését, mert a cég arra hivatkozott, hogy első fokon nem kellő szakértői anyag birtokában született döntés. Márpedig olyan ügyekben, amelyekben a közvélemény számára is egyértelmű kár keletkezett, erre nincsen szükség.

Szerző

Pénzeli a haverokat a Fidesz-frakció

Frissült a parlament honlap nyilvános szerződéseket bemutató listája, így kiderült: a Fidesz május 30-án három szerződést kötött baráti cégekkel - írta az atlatszo.hu. 

Kommunikációs tanácsadásért 4,4 millió forintot kap az év végéig a Prestige Media Kft., azaz Várhegyi Attila, a Fidesz jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt volt pártigazgatójának cége.

További 4,2 millió forintot kap ugyanerre a feladatra a Kaminski-Buranits Kft., azaz Kaminski Fanny, Orbán Viktor sajtósának - Habony Árpád exfeleségének - cége is.

A Gerilla Press Kft.-t pedig háttéranyagok, elemző írások készítésével bízták meg, amiért október végéig 3,8 millió forintot kap Huth Gergely - a Magyar Hírlap volt munkatársa - cége.

Szerző