Előfizetés

A lépfene ügy gyanúsítottjai már a rendőrségen

Kihallgatott a rendőrség két gyanúsítottat a tiszafüredi lépfenefertőzés ügyében ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés miatt indult eljárásban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton megjelent tájékoztatásában azt írta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt hetekben a Tiszafüred külterületén lévő állattartó telepen elpusztult, levágott, majd feldolgozott szarvasmarha húsát a tulajdonosa eladta egy közétkeztetéssel is foglalkozó tiszafüredi vállalkozónak. A nem hivatalos úton értékesített hús nem esett át a szükséges hatósági húsvizsgálaton az eladás előtt. A jelenlegi adatok szerint a hús lépfene-betegséggel lehetett fertőzött, amitől többen is megbetegedtek - olvasható a közleményben.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói az adatgyűjtést és tanúkutatást követően már két gyanúsítottat kihallgattak, és vizsgálják mások felelősségét is az ügyben.

"A család nevében" csoport, illetve Alföldi Róbert is a Pride helyszínén

Publikálás dátuma
2014.07.05. 18:03
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
"A család nevében" Facebook-csoport szervezésében ellentüntetők gyülekeztek a Budapest Pride résztvevőinek induló helyénél felállított kordonnál. A csoport tagjaként megjelent Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is. 

A két rendezvényt a rendőrség kettős kordonnal választotta el. A kordonokkal körbezárt Alkotmány utcában, a Budapest Pride felvonulás indulására több száz résztvevő várt délután három órakor, ők színes lutballonokkal díszített teherautók körül várakoztak.

Fotó: VAJDA JÓZSEF, Népszava

Fotó: VAJDA JÓZSEF, Népszava

A Budapest Pride résztvevőinek gyülekezőhelyén megjelent Alföldi Róbert színművész, rendező is. 

Vasárnap igazi nyár: nap, felhő, zápor, 30 fok

Publikálás dátuma
2014.07.05. 17:49
Fotó: Getty Images
Vasárnap a sok napsütés mellett északon és keleten várható több felhő, 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 

A szombatról vasárnapra virradó éjszakai záporok, zivatarok nagyrészt megszűnnek, változóan felhős idő várható. Vasárnap a déli, kora délutáni óráktól helyenként zápor, zivatar alakulhat ki, legkisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati, nyugati részén. A déli, délkeleti szelet kezdetben még több helyen kísérik élénk széllökések. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökésekre is számíthatunk.

Kora reggel 13,18, vasárnap napközben 29, 33 fok között alakul a hőmérséklet .

Hőség-figyelmeztetést adott ki az OMSZ
Négy megyére és a fővárosra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra, a várható tartós hőség miatt. Emellett az ország jelentős részén az UV-B sugárzás is nagyon erős lehet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a hőség miatti figyelmeztetést. Ezeken a területeken vasárnap a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat. Vasárnap is nagyon erős - akár 7,9-es értéket elérő - UV-B sugárzás várható. Délelőtt 11 és délután 3 óra között ne m tanácsos napon tartózkodni.