Előfizetés

Eltűnt egy asszony - A volt férjet gyilkossággal gyanúsítják

Emberölés gyanújával őrizetbe vettek Darnózselin egy férfit, akinek volt feleségét eltűnés miatt keresték - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Takács József elmondta, hogy a rendőrséget az eltűnt 40 éves győri nő testvére értesítette május végén, mert az asszony, miután a mosonmagyaróvári munkahelyéről eltávozott, többet nem adott életjelet magáról. Közigazgatási eljárás keretében keresték a nőt, majd miután bűncselekményre utaló adatok merültek fel, az ügy átkerült a megyei rendőr-főkapitánysághoz.

Június 5-én átvizsgáltak egy Darnózseli határában lévő mintegy nyolc négyzetkilométeres területet, és ezt 25-én százhúsz rendőrrel megismételték. Az eltűnt nő volt férjét, aki Darnózselin él, a rendőrség szerdán őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyről egyelőre nem közölt több részletet.

Itt a bizonyíték: nem ürítenek a Balatonba a hajók

Publikálás dátuma
2014.07.03. 20:22
Modern vákuumszippantásos módszerrel ürítik a fekáliatartályát egy kishajónak a Balatoni Hajózási Zrt. fonyódi kikötőjében MTI F
A Balaton vízminőségének kérdése épp a nyári szezon idején a figyelem középpontjába került, miután a Magyar Úszás Napján, június 21-én Balatonfüreden többen megbetegedtek. A hatóságok röviddel az eset után közölték, a víz kifogástalan, a bajt calici vírus okozhatta, ami valószínűleg egy a versenyre már megbetegedve érkező részvevőtől származik. A múlt héten pedig egy magánszemély egy fotót juttatott el az Origóhoz, amin úgy látszott: habzó ürülékfelhő úszik a tó közepén. Ebből sokan arra következtettek, hogy egy vagy több hajó vécétartályából engedhették a fekáliát a vízbe.

A szakértők azonnal reagáltak: a képen látható valami az árvaszúnyogok lárváinak "tokja" hatalmas mennyiségben, a hajók ugyanis nem ürítenek a vízbe, arra megvannak a megfelelő higiénikus eljárások.

MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

A Balaton-parti települések polgármesterei megunva a rémhírek terjedését, a térség országgyűlési képviselőihez, és a Magyar Turizmus Zrt.-hez fordultak, azt kérve: lépjenek fel a turisztikai régiónak komoly károkat okozó, a Balaton vízminőségéről szóló alaptalan híresztelésekkel szemben. 

A hatóságok ma,  az újabb mikrobiológiai vizsgálatokra hivatkozva azt közölték, a tó vize még az ivóvíz-minősítésnek is megfelel. A szakemberek a vízmintákat Tihany-Szántód térségében vették. Jelezték azt is, hogy a mikrobiológiai vizsgálatok semmilyen szennyeződésre utaló jelet nem mutattak ki, "az E. coli és az Enterococcus értéke továbbra is nulla". A tó vize kiváló, megegyezik az ilyenkor szokásossal - írták.

Magyar Úszás Napját követő megbetegedések óta több vizsgálat is azt igazolta, hogy a tó vize ökológiai szempontból kifogástalan, a szakemberek mindenkit arra bátorítottak, hogy nyugodtan fürödjenek a Balatonban.

Van olvasnivalója? Egy órát is késhet a vonata

Publikálás dátuma
2014.07.03. 19:59
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Mintegy 50-60 perces késésekre kell számítaniuk a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon közlekedőknek a csütörtök délutáni csúcsforgalom idején - közölte a Mávinform.

Nagytéténynél elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, emiatt a szerelvények ezen a szakaszon lassabban haladhatnak. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a torlódások elkerülése érdekében a tárnoki és a martonvásári helyi vonatok csütörtökön ideiglenesen kimaradnak a menetrendből, azaz nem közlekednek. Helyettük az utasok a székesfehérvári zónázó vonatokon közlekedhetnek, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A szakemberek már megkezdték az elromlott műszaki berendezés javítását.