Pert nyert az ATV a Jobbik alelnöke ellen

Cégtemetőben vált fantommá Volner János vállalkozása. Ennél is szomorúbb, hogy a Jobbik alelnök cégével együtt 21 millió forint közpénz is eltűnt. Miután mindezt az ATV kinyomozta és megírta, Volner pert indított a médium ellen. A bíróság azonban az ATV-nek adott igazat. A per során az is kiderült, mikor és hogyan trükközött Volner - írja az atv.hu.

Tavaly májusban oknyomozó cikkeiben az atv.hu megírta, hogy Volner János Jobbik-alelnök korábban több olyan céget alapított és vezetett, melyek eladásukat követően felszámolásra, törlésre kerültek. Az egyik ilyen vállalkozás a Gavron kft: Volner és felesége 2006 tavaszán, 3 millió forinttal alapították meg a bontással foglalkozó céget, majd 2008. június 3-án eladták.

A hivatalos iratokkal alátámasztott cikk megjelenése után Volner nyilatkozatban közölte: az üzletrészek adásvételekor minden esetben büntetőjogi felelőssége tudatában írásban nyilatkozott arról, hogy az adott vállalkozásának nincs köztartozása.
 
Volner verziója szerint a cégtemetős férfi kereste meg őt azzal, hogy megvásárolná a Gavron Kft.-t. A Jobbik alelnöke azt állította, hogy az eladáskor a Gavron köztartozásmentes, jól teljesítő, „tiszta” cég volt. Hogy ez esetben miért a törzstőke harmincad részéért adták el, az nem derült ki.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző

Meglepődünk? - Megnevezte főpolgármester-jelöltjét a Fidesz

Publikálás dátuma
2014.07.03. 16:36
Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke érkezik a párt országos választmányának ülését követően tartott sajtótájékoztatójára a K
A Fidesz Országos Választmánya jóváhagyta a párt polgármester-jelöltjeit, Budapesten Tarlós Istvánt indítják a főpolgármesteri posztért - hangzott el a választmány csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatón.

A párt budapesti választmánya még pénteki ülésén  egyhangúlag Tarlós Istvánt javasolta a párt budapesti főpolgármester-jelöltjévé.  

A Fidesz-KDNP 1167 településen indít polgármesterjelöltet az őszi önkormányzati választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a sajtótájékoztatón. Az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos azt is elmondta: az önkormányzati listákat és a polgármesterjelölteket 30 kivételével elfogadták, megoldhatatlan konfliktus sehol nincs. A nyitott kérdésekben az országos elnökség dönt augusztus 15-ig.

Szerző

A DK megmagyarázza, miért Pásztor Albert

A romák és nem romák együttéléséről az ennek hétköznapi konfliktusaitól meggyötört Miskolcon már jó és rossz mondatok tömege született. Pásztor Albert néhány 2009-es, elhíresült mondata vitathatatlanul az utóbbiak közé tartozik. Pásztornak azonban nincs köze a rasszizmushoz, elkötelezett baloldali demokrataként ismertük meg.

Amikor tehát kiderült, hogy elindulna a miskolci polgármester-választáson, a helyi MSZP, DK és Együtt-PM szervezetek azzal döntöttek a támogatása mellett, hogy a következő hetekben mindenki előtt lehetősége lesz bizonyítani: valóban elkötelezett a szabadság demokratikus rendje mellett.

Miskolcon drámai a politikai helyzet. Egyetlen más magyar nagyvárosban sem élvezi a Fidesz és a Jobbik egyként cigányellenes politikája a polgárok majd 2/3-ának támogatását. Ezzel a helyzettel valamit kezdeni kell. Pásztor Albert az ezt kiváltó, évek óta megoldatlan konfliktusra keres megoldást – ami sokakból vitát vált ki. A Demokratikus Koalíció tagjai viszont alapjogvédő demokrataként azzal kénytelenek szembesülni, hogy az elmúlt 24 évben megfogalmazott válaszaik a miskolciak jelentős része számára elfogadhatatlanok.

Pásztor Albert szerintünk a kampányban bizonyítani fogja: a szabadság és az emberi méltóság tisztelete is szülhet rendet. Ha erre képes lesz, a DK kiáll mellette - írja a DK miskolci szervezetének elnöke, Tompa Sándor.

Szerző