Előfizetés

Pert nyert a hős tűzszerész apja

Hat évvel azután, hogy tűzszerész fia egy bomba hatástalanítása közben hősi halált halt Afganisztánban, pert nyert a Honvédelmi Minisztériummal szemben a szeghalmi Kovács Gyula – írja a Blikk.

A lap beszámolója szerint amikor Afganisztánban, Baghlan tartományban egy házilag készített pokolgép robbanásakor életét vesztette, idősebb Kovács Gyulának minden támasza odaveszett. Az idős férfi gyermeke halála után azzal a kéréssel fordult a Honvédelmi Minisztériumhoz, hogy támogassák őt, mert fia elvesztése miatt reménytelenné vált az élete.

A honvédség azonban nem volt hajlandó teljesíteni a férfi kérését, és hosszú pereskedés kezdődött, aminek a végén a napokban a másodfokú bíróság hétmillió forint kártérítést és havi 35 ezer forintos életjáradékot állapított meg.

Miután a HM már fizetett egy összeget támogatásként az idős férfinak, így visszamenőleg mindössze egymillió forint jár neki. A tárca hivatalos álláspontja az, hogy a jogszabályok adta lehetőségeket maximálisan kihasználva megtettek mindent a család megsegítéséért.

Halálos motorbaleset Somogyban

Publikálás dátuma
2014.07.02. 02:44
Fotó: MTI, Varga György

A Somogy megyei Pogányszentpéter közelében meghalt egy motoros, miután járművével letért a 61-es útról és fának ütközött.

Egymilliót ér a 81 éves asszony gyilkosa

Egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a június 26-án, egy pécsi társasházban elkövetett emberölés ügyében. A 81 éves áldozat gyilkosát nagy erőkkel keresik.

Az idős asszony holttestét június 26-án délben találták meg a Bajcsy-Zsilinszky utcai társasházi lakásban. A helyszíni szemle során talált nyomokat alapján bizonyos, hogy a 81 éves nő rablógyilkosság áldozata lett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A nagy erőkkel megindított eljárás segítésére nettó egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon személyesen vagy hívja a 72 504-400-as számot, vagy - névtelensége megőrzése mellett - tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 80 555-111-es számán, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.