Pert nyert Szili Katalin Őszöd-ügyben

Publikálás dátuma
2014.06.30. 15:27
FOTÓ: K 2 PRESS
A Szegedi Törvényszék első fokon ítélt meg kártérítést Szili Katalinnak, mert nagy nyilvánosság előtt rágalmazta meg őt Szabó Bálint Őszöddel kapcsolatban - írja a szegedma.hu.

Nyilvános bocsánatkérést, illetve 2,5 millió forint nem vagyoni kártérítést követelt Szili Katalin Szabó Bálinttól, mert a volt DK-s politikus az őszödi beszéd kiszivárogtatóinak egyikeként utalt rá. Szili Katalin azért indított személyiségi jogi pert Szabó Bálint ellen, mert az összefüggésbe hozta az őszödi beszéd kiszivárogtatásának ügyével. Az MSZP egykori elnökhelyettese, aki jelenleg a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnökeként politizál koholmánynak nevezte Szabó Bálint állításait. 

A Szegedi Törvényszék ítéletet hozott a harmadik tárgyalási napon, hétfőn, ahol Szekeres Imrét, az MSZP politikusát, egykori miniszterét is meghallgatták tanúként. Az ítélet szerint Szabónak 1 millió 500 ezer forintot kell fizetni annak késedelmi kamataival együtt, és közzé kell tenni az ítéletet közleményként a Heti Válaszban, az M1 Este című műsorában és az ATV-n. Az ítélet nem jogerős. Szabó fellebbez.

Részletek itt: 1,5 millió kértérítésre ítélték Szabó Bálintot őszödi nyilatkozatai miatt

Szekeres: a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa

Szekeres Imre közleményt adott ki az ügyben, ebben azt írja: a Szabó Bálint által vagy mások által kitalált történetnek nincs semmi alapja, ráadásul "mákonyos, teljesen valószínűtlen". "Úgy látszik, a hülyeségnek és a rosszindulatnak nincs határa." Szekeres megismétli, nem ismerte Rózsa-Florest, soha nem találkozott vele, sem másokkal együtt, sem egyedül.

"Ő nem az én ismerősöm volt, hanem Bayer Zsolté, aki nekrológot írt róla a Magyar Hírlapban a jobboldal Che Guevarája címmel" - írja a politikus. Szekeres Imre hangsúlyozza emellett, hogy minden nehéz helyzetben kiállt a baloldali eszmékért, és visszautasítja azt a feltételezést, hogy valaha is az MSZP érdekei ellen cselekedett volna. 

Szerző

Magyar Bálint a baloldal főpolgármester-jelöltje?

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM tárgyalásain az elmúlt napokban újabb főpolgármester-jelölt neve került elő: Magyar Bálinté. 

Úgy tudjuk, a szocialisták mellett az egyik tárgyaló fél támogatja az SZDSZ volt oktatási miniszterének jelölését, de a harmadik fél még nem mondott igent Magyarra.

Az egykori demokratikus ellenzéki Magyar Bálint az elmúlt időszakban aktivizálódott; a Magyar polip - A posztkommunista maffiaállam című általa szerkesztett kötet átfogó elemzést adott a második Orbán-kormány működéséről.

Szerző

Kunhalmi kimerültsége miatt került kórházba

Publikálás dátuma
2014.06.30. 15:24
Kunhalmi Ágnes elfáradt, kimerült. Fotó: K2 Press/Népszava.
Idegkimerültsége van Kunhalmi Ágnesnek – erősítették meg a Népszavának az index.hu információját. A portál azt írta, a szocialista politikushoz hétfő délelőtt mentőt kellett hívni a Képviselői Irodaházhoz, mert rosszul lett. A 32 éves Kunhalmit a mentőkocsiban megvizsgálták, majd az egyik fővárosi kórház sürgősségi osztályára szállították. 

Lapunk úgy értesült, hogy a politikus az elmúlt napokban/hetekben rengeteget dolgozott, fizikailag és szellemileg is teljesen kimerült, elfáradt.

Ismert, Tüttö Kata mellett Kunhalmi az egyik jelölt az MSZP budapesti elnöki posztjára, s az elmúlt időszakban – túl a két választási kampányban játszott aktív szerepén – erre készülve kampányolt, gyűjtött aláírásokat a főváros szocialista szervezeteiben.

Molnár Zsolt, az MSZP eddigi budapesti elnökének lemondása után Kunhalmit esélyesnek tartják a legerősebb szocialista szervezet, a fővárosi vezetésére. A szocialisták csütörtökön tartják a budapesti küldöttgyűlést, ahol a fővárosi elnököt megválasztják.

Kérdés, hogy Kunhalmi, aki addigra minden bizonnyal elhagyhatja a kórházat, rosszulléte után is elindul-e a posztért és adott esetben vállalja az egyébként igen megterhelő feladatot. Forrásaink erre nem tudtak választ adni, azt mindenesetre jelezték, gyengültek Kunhalmi esélyei.

A kórházba került szocialista képviselő az elmúlt napokban végig ott volt az őszi önkormányzati választásokról szóló egyeztető tárgyalásokon is, amelyen még a korábbi főpolgármester-jelölt Horváth Csabát sem hívták meg.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM tárgyalásain az elmúlt napokban újabb főpolgármester-jelölt neve került elő: Magyar Bálinté. Úgy tudjuk, a szocialisták mellett az egyik tárgyaló fél támogatja az SZDSZ volt oktatási miniszterének jelölését, de a harmadik fél még nem mondott igent Magyarra.

Az egykori demokratikus ellenzéki Magyar Bálint az elmúlt időszakban aktivizálódott; a Magyar polip - A posztkommunista maffiaállam című általa szerkesztett kötet átfogó elemzést adott a második Orbán-kormány működéséről.

Szerző