Előfizetés

Beckenbauer amnesztiában részesült

Publikálás dátuma
2014.06.27. 17:46
Fotó: Gettyimages.
Nem sokáig tartott Franz Beckenbauer „minden futball-tevékenységtől” való eltiltása, amit a FIFA rótt ki rá: az egykori világbajnok német futballista máris kegyelmet kapott, ami azonnal hatályba is lépett – közölte a BBC.

A „Császárt” azért tiltották el június 13-án, azaz egy nappal a brazíliai vb nyitánya után 90 napra, mert a nemzetközi szövetség úgy ítélte meg, hogy Beckenbauer nem segítette kellőképpen a 2018-as és a 2022-es világbajnoki rendezések körüli korrupciós ügyek kivizsgálását. Menedzsere azonban közölte, hogy az eltiltás feloldása ellenére a neves sportvezető nem utazik el a vb helyszínére. Beckenbauer az ügyről most úgy nyilatkozott, hogy „alábecsülte az ügy horderejét”, ráadásul a vizsgálatot vezető amerikai Michael García csak angolul küldte el neki kérdéseit és nem fogadta el Beckenbauer ama kérését, hogy németül tárgyaljanak.

A 69 éves Franz Beckenbauer az egyetlen olyan futballista a brazil Mario Zagalo mellett, aki játékosként és sportvezetőként egyaránt magasba emelhette a világbajnoki trófeát. 1972-ben Európa-bajnokság volt, a Bayern Münchennel, amelynek jelenleg tiszteletbeli elnöke, háromszor nyerte meg 1974 és 1976 között a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.