Előfizetés

A harapós Suáreznek befejeződött a világbajnokság

Publikálás dátuma
2014.06.26. 18:05
Harapás volt, kakaskodás is. Azt nem tudni kinek fájt jobban, de Luis Suárez kapta a FIFA büntetését. Fotó: Matthias Hangst/Gett
Négy hónapra eltiltotta a játéktól a FIFA Luis Suárezt, az olaszok elleni meccsen tanúsított viselkedése miatt. Az uruguayi csatár egy vita hevében beleharapott az egyik olasz védőbe.

A FIFA illetékes bizottsága megvizsgálta az esetet és bűnösnek találta a 27 éves csatárt, aki összesen kilenc válogatott meccsen nem léphet pályára a továbbiakban és négy hónapra eltiltották minden labdarúgó eseménytől. 

Nem indulhat a Szolnoki Olaj az Európa Kupában

Nem kapott indulási jogot a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata az Európa Kupában.

A kontinens második számú sorozatának honlapja szerint az illetékes tanács jóváhagyta azt a 29 klubot tartalmazó listát, amelynek tagjai a 2014/2015-ös idényben szerepelhetnek, és a magyar bajnok nincs ott a mezőnyben. A 29 csapathoz később csatlakozik az európai elitet felvonultató Euroliga selejtezőjének hét kiesője.

Ez azt jelenti, hogy a Tisza-partiak - a regionális Adria Liga mellett - továbbra is a nemzetközi harmadosztálynak számító Eurochallenge Kupában vehetnek részt, amelynek idén áprilisban bejutottak a bolognai négyes döntőjébe. Az Olajon kívül az Atomerőmű SE és az EGIS Körmend indul még ebben a sorozatban.

Tavaly az Alba Fehérvár szerepelt az Európa Kupában, amely két győzelemmel és nyolc vereséggel csoportjának utolsó helyén végzett. A mezőny idén 48-ról 36 csapatra szűkül, s ebbe már nem "fért bele" az aktuális magyar bajnok.

Jövő szombaton kevesebb kockázattal úszhatja át a Balatont, ha szeretné

Amennyiben az időjárás is kegyes lesz, július 5-én, szombaton immár 32. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet 7 órától 13.30-ig. A rajtra 8 órától folyamatosan kerül sor a révfülöpi kikötőből.

A Pek-Snack Balaton-átúszás szervezői a Magyar Úszás Napja kapcsán történt megbetegedések miatt kérték az illetékeseket, hogy ellenőrizzék a víz minőségét, de bíznak benne, hogy meg tudják tartani a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényét.

A vizsgálat eredményének és az időjárási előrejelzések tükrében az esemény megrendezéséről vagy halasztásáról két nappal a verseny előtt, jövő csütörtökön döntenek.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan több ezer amatőr úszót várnak az eseményre, melyen immáron ötödször vesz részt Erdei Zsolt korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó.

Sok külföldi indulóra is számítanak. A tavalyi Balaton-átúszáson harminc országból voltak indulók, és összesen közel nyolcezren teljesítették a távot.