Előfizetés

Nagy lépés a 2017-es világbajnokság felé

Kifejezetten jól szerepeltek a magyar dzsúdósok a hétvégi, a budapesti Papp László Sportarénában rendezett, 100 ezer dollár összedíjazású olimpiai kvalifikációs Grand Prix-versenyen. Csernoviczki Éva (48 kg) aranyérmet szerzett, míg Tóth Krisztián (90 kg) a dobogó második, Joó Abigél (78 kg) és Karakas Hedvig (57 kg) a harmadik fokára állhatott fel, és ezen kívül három örödik és két hetedik helyet is szereztek versenyzőink.

"Optimista ember vagyok, ezt vártam, ezek a fiatalok rászolgáltak a bizalomra. Látom azt a csapatot, amelyre lehet építeni, és meggyőződésem, a londoni olimpiánál is sikeresebbek lehetünk 2016-ban Rióba" - jelentette ki Tóth László, a Magyar Judo Szövetség első embere.

Ám nem ez, illetve az olimpiai kvalifikációs rangsorban megszerzett fontos pontok voltak a legnagyobb hozományai a remekül megrendezett viadalnak, hanem az, hogy a szervezők nagy lépést tettek a 2017-es világbajnokság rendezési jogának elnyerésére.

"Amióta tavaly sikeres Eb-t rendeztünk, a nemzetközi szövetséget irányító Marius Vizerrel együtt dédelgetjük ezt a tervet. Leadtuk a szakállamtitkárság felé a szükséges dokumentumokat, és remélhetőleg még az augusztusi, cseljabinszki vb előtt kormányzati döntés születik a kérdésben" - árulta el az elnök.

Hozzátette, tudomása szerint Szlovéniát is érdekli a 2017-es vb lebonyolítása, és mivel Mongólia lemaradt Kazahsztánnal szemben a jövő évi rendezésről, vélhetően ők sem fogják feladni a szándékaikat.

Babos búcsúzott Wimbledonban

Babos Tímea nem jutott be a 64 közé a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, mivel az első fordulóban három játszmában kikapott a hazai közönség előtt szereplő Naomi Broadytól.

Eredmény (a viadal honlapjáról):

női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért): 
Naomi Broady (brit)-Babos Tímea 2:6, 7:6 (9-7), 6:0

A magyar játékos remekül kezdett, és kereken fél óra óra alatt megnyerte az első játszmát. A következő szett viszont kiegyenlített játékot hozott, mindketten hozták saját adogatásaikat, majd a rövidítésben Broady a harmadik szettlabdáját értékesítve egyenlített. A harmadik szakaszban a brit teniszező hengerelt, végül 1 óra 50 perc alatt győzött, így a következő körben a 16. helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki és az izraeli Shahar Peer mérkőzés továbbjutójával találkozik majd.

Az első kalapban a Győr és a Veszprém

A legelőkelőbb kiemelést kapta, és az első kalapba került a Győri Audi ETO KC női és az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolásán.

A Pick Szeged férfi együttese a főtábla negyedik kalapjába került, az FTC-Rail Cargo Hungaria a selejtezőben első kalapos lesz, míg ha továbbjut a 16-os főtáblára, akkor ott a negyedik kiemelési kalapba sorolják - derült ki az európai szövetség hétfői közleményéből.

A férfi BL-ben 21 csapat helye biztos a főtáblán, három együttes pedig a selejtezőből kerül fel oda.

A női BL-ben 16 csapatos a főtábla, 14-nek már biztos a szereplése ott, az FTC hét másik klubbal verseng a fennmaradó két helyért. Újdonság, hogy a főtábla négy négyes csoportjából nem két-két, hanem három-három csapat jut a középdöntőbe.

A selejtezők sorsolását mindkét kupában csütörtökön, a főtábláét pedig pénteken rendezik Bécsben.