Nadal kilencedszer is megnyerte a Roland Garrost

A világelső szetthátrányból fordított Djokovics ellen, aki kettős hibával bukta el a döntőt - írta az NSO.

Francia nemzetközi nyílt teniszbajnokság. Férfi egyes döntő:

Rafael Nadal–Novak Djokovics 3:6, 7:5, 6:2, 6:4

Szerző

A Neo és a Compact Disco a Budapest parkban

Publikálás dátuma
2014.06.08. 16:49
Fotó: Népszava
A Neo zenekar adott koncertet szombaton a Budapest Parkban, vendégük a Compact Disco volt.

A Neo 1998-ban robbant be a köztudatba. Azóta is töretlen lendülettel, mindig naprakész megújulással tartja magát a hazai és a nemzetközi zenei piacon. Nem hiába a közönség nagy kedvencei ők. A stílus, a látvány, a bravúros zenei megoldások nagymestere a Neo.

A Compact Disco tagjai leginkább ennyit szeretnek mondani magukról manapság: A Compact Disco egy magyar elektronikus zenei együttes és zenei produceri trió.

 

Szerző

Tori Amos nemcsak ígér

Publikálás dátuma
2014.06.08. 12:56
Fotó: facebook
 Több mint 20 éve tűnt fel a modern zene egén egy vörös hajú, érdekes arcú lány, aki zongoránál ülve megteremtette a „rock kamarazene” egyik legérdekesebb, kissé intellektuális, de azért nagyon is befogadható irányzatát. Az anyai ágon cherokee származású Tori Amos tavaly töltötte be 50. életévét és úgy döntött: nem törődik a külvilággal, a show-biznisz hagyományaival. Saját kezébe veszi további művészi sorsát.

Tori a 90-es években kultikussá vált lemezek egész sorát írta és adta elő, különösen mély nyomot hagyott a Little  Earthques-szel, az Under The Pinkkel, valamint From The Choirgirl Hotellel, amelyet egy erőszak-kísérlet utáni spontán abortusza ihletett. Eddig nyolc alkalommal jelölték Grammy-díjra, de még egyszer sem sikerült elnyernie a kitüntetést.

„Azon a napon, amikor 49 éves lettem, kezdtem magamat nagyon rosszul érezni, valósággal rettegtem, hogy rögtön 50 leszek. Aztán elhatároztam, hogy mégsem vetem le magam a mélybe egy hídról. Azóta már tudom, hogy fantasztikusan izgalmas ez a kor” – nyilatkozta Tori a La Repubblicának abból az alkalomból, hogy Olaszországba három koncertet is adott a múlt héten.

Májusban jelent meg új lemeze, a 14. stúdióalbuma, az Unrepentant Geraldines, amellyel visszatért korai stílusához, a sűrű, erőteljes, mégis finom szövésű kamaradarabokhoz. Előző két lemez, a Night of Hunters és a Gold Dust nem aratott túl nagy sikert, a Light Princess című musical viszont, amelyet Samuel Adamsonnal írt a londoni Nemzeti Színháznak, telt házakkal ment, de az a munka kizsigerelte.  Ezért vágyódott vissza a gyökereihez.

Legfőbb múzsájának 13 éves lányát, Natashát tartja. „Sokat segít nekem az útkeresésben. Óriási művészi tehetség van benne, bár nem tudom, hogy zenész lesz-e belőle. Annak mindenesetre örülnék, ha nem rapper lenne.” Anya és lánya együtt írták az új lemez egyik dalát, a Promise-t.

Az ígéret az út, amit nem ad fel. „Ha 50 éves hollywoodi színésznő vagy, akkor írnak neked rád szabott szerepeket. Az 50 éves énekesnőknek nem kínálnak semmi. Éppen ezért önmagam menedzsere lettem. Az Unrepentant Geraldines számomra az újjászületés lemeze. Nem vagyok vallásos, de hiszek a változásban és a többi emberben. Mostantól fogva nem töltöm az időmet azzal, hogy szabadkozzam a korom miatt. Levetettem minden maszkot és önmagam vagyok” – mondja a ma is különleges szépségű Tori Amos.

 

 

 

Szerző