Előfizetés

Nagy erőkkel keresik a román férfit, aki áttört a nagylaki határon

Ellenőrzőpontokat állított fel a rendőrség csütörtökön a Makóról kivezető utakon, hogy elfogja azt a körözött román férfit, aki éjszaka áttört a nagylaki határátkelőhelyen.

A rendőrök megállítják és ellenőrzik a városból kihajtó járműveket, a sofőrök figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne vegyenek fel stopost.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán késő este a nagylaki határátkelőhelyen belépésre jelentkező román autó sofőrjéről kiderült, Svájcban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt keresik a hatóságok.

Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, ő gázt adott, és áthajtott a határon, elsodorva egy román rendőrt, aki könnyebben megsérült. A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták az autót, és elfogták annak román állampolgárságú utasát – közölte a százados.
Az MTI információi szerint az autót a román hatóságok már visszaszállították Romániába.

A rendőrség keresi a 170 centiméter magas, fekete hajú, Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgárt, aki az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt. Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, ezért kérik, hogy aki jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a rendőrséget.
Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt. Délelőtt egy Aradi utcai panziót vizsgáltak át az egyenruhások, ahol az MTI információi szerint rövidebb időt töltött a körözött férfi. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át a rendőrök - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Teherautónak rohant az előzéstől megijedt autós

Egy harmadik autós veszélyes előzési manővere miatt összeütközött egy személyautó és egy tehergépkocsi a 45-ös úton.

Csütörtökön délelőtt, a 45-ös út Szenteshez közeli szakaszán történt a baleset. Egy Kunszentmarton felé tartó Volkswagent előzött meg egy másik személyautó, éppen csak elkerülve, hogy a szemből érkező teherautóval összeütközzön. A megelőzött autós azonban megijedt, kicsit elrántotta a kormányt, s emiatt a teherautóval összeütközött.

A Volkswagen vezetője és utasa megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Teljes útzár a 85-ösön

Baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös utat Kóny és Bágyogszovát között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ruskáné Takács Anita elmondta: a tűzoltók két embert mentenek ki a roncsokból.