Előfizetés

Egy 60-as hölgy veszélyes randevúi fiatal férfiakkal

Publikálás dátuma
2014.05.27. 20:35
Forrás: Facebook
Felperzselte azt a tabut, hogy a szex csak a fiataloké. Kimondta, hogy nem csak a koros férfiaknak jár a fiatal partner. Papírra vetette, hogy milyen mély válságban van az őszinteség, a kötődés, a bizalom és a másik iránti felelősségvállalás a mai kapcsolatokban. Egy magyar származású, a hatvanas éveiben járó brit újságírónő, Monica Porter könyve egyelőre csak angolul olvasható, de nyilván hamarosan magyarul is kapható lesz.  

Veszélyes és megrészegítő esztendőt zárt Monica, aki a fiatal férfiakkal folytatott egy évi randevú-korszakot maga mögött hagyva, könyvben írta meg tapasztalatait. Valószínűleg sokan vannak olyanok, akik elítélték őt a tettéért, de olyanok is, akik inkább bártornak tartják és felnéznek rá. Hiszen a korát meghazudtolóan fiatalos, mi több, rendkívül jól néz ki, és - mint kiderült - nyitott a partnerkeresésben. Friss szellemű könyvében őszintén ír arról, hogy mit tapasztalt ebben a veszélyes, kiszámíthatatlan világban. Ezzel együtt és ezen keresztül pontosan rávilágít a partnerkapcsolatok terén mutatkozó korszakváltásra. Korábban még meglepő lehetett, lassan azonban megszokottá válik, hogy az idősebb hölgyekre is "kíváncsiak" a fiatal, netán tizenéves fiúk, meg a 20-as, 30-as férfiak. Persze, volt ilyen korábban is: bizonyára sokan emlékeznek még a Kamaszkorom legszebb nyara című filmre...

Monica teljes őszinteséggel ír két komoly kapcsolata befejeztével a rátörő magányról és a mohó kíváncsiságáról. Leleplezi mindazt, amit annyiszor nem mondunk ki. Felszámolja a tabukat, és a nyilvánosság elé tárja azt, amit mások is megtesznek, de mélyen hallgatnak róla, nehogy valaki megtudja.

Partnerei kifejtették, hogy menekülnek a komoly kapcsolatok elől. A velük egykorú lányok két randi után be szeretnék mutatni őket a mamának, és már tervezik is a közös életet, amire a mai 20-as és 30-as korosztály egyáltalán nincsenek készen. Ugyanakkor a szappanoperák helyett igénylik a nagy beszélgetéseket az élet dolgairól, és a kortársaikkal ezekről nem tudnak tapasztalatot cserélni. Az is nyilvánvaló, hogy az érett nőnek is jobban esik a munkáról meg az utazásról hallgatni történeteket, mint a partner maga mögött hagyott nehéz életéről, a tiszteletlen gyerekekről, vagy a megoldhatatlan gondjairól.

Monica pikáns, olykor apró részletekbe menő leírásai eredetiek, naturálisak. Roppant tanulságos kötet nőknek és férfiaknak egyaránt, beleláthatunk ugyanis abba, hogyan viselkedünk a kapcsolatainkban. A számítógépes párkeresés világát, kultúráját is bemutatja, mert ez is létezik, akár tetszik, akár nem. 

Hogy a magyar olvasóközönséghez mikor jut el a kötet, arról egyelőre nincsenek információink.

Nyilvános kivégzés volt Kelet-Ukrajnában!

Fegyveres szakadárok nyilvános kivégzést rendeztek kedden a kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő Horlivka településen. A város egyik kerületi rendőrkapitányát és nyomozati osztályának vezetőjét a szeparatisták által önhatalmúlag kikiáltott "donyecki népköztársaságnak" tett eskü megszegésért ítélték halálra. Az Osztrov helyi hírportál jelentése szerint a kivégzést a kapitányság munkatársai előtt, a rendőrség területén hajtotta végre az Ihor Bezler szakadár parancsnok és csapata. Az ítélet felolvasása után a rendőrök fejére zsákot húztak és agyonlőtték őket.

Közben a szomszédos megyében, a luhanszki Krasznoarmijszka település mellett ismeretlen fegyveresek rálőttek a luhanszki húskombinát teherautóira, s két ember meghalt, másik kettő pedig megsebesültek. 

A belügyminisztériumban megerősítették azt a sajtóértesülést, hogy mintegy negyven szakadár fegyveres bujkál Donyeck egyik iskolájában. Szerhij Jarovoj belügyminiszter-helyettes nem árulta el, hogy melyik iskoláról van szó, kiemelte ugyanakkor, hogy a tanintézetben gyermekek jelenleg nem tartózkodnak.

Helyszíni beszámolók szerint a szeparatisták és a terrorellenes erők között a héten újra fellángolt harcok elől több fegyveres szakadár próbált iskolákban elrejtőzni. A megyeszékhely több iskolájából emiatt a tanárok sürgősen hazaküldték a gyereket. A harcokhoz közeli iskolákban kedden szünetelt a tanítás.

Kik a legnagyobb marihuána fogyasztók? - felmérés

Publikálás dátuma
2014.05.27. 20:04
Fotó: Christopher Furlong, Getty Images
Továbbra is a cseh fiatalok a legnagyobb marihuánafogyasztók Európában - közölték Prágában cseh és európai felmérésekre hivatkozva.

Évente legalább egy marihuánás cigarettát a 14 és 34 év közötti cseh fiatalok 18,5 százaléka szív el. Az első marihuánás cigarettáját a cseh fiatalok 40 százaléka már 15-16 éves korában elszívja - derül ki abból az éves jelentésből, amelyet az európai droghasználatot figyelő központ hozott nyilvánosságra Prágában.

A cseheket a statisztikákban a fiatal dánok, franciák és spanyolok követik - hangzott el a sajtótájékoztatón. Ugyanakkor például Romániában csak a fiatalok egy százaléka kísérletezett a marihuánával.

"Európa mai lakossága közül mintegy 80 millió személy próbált ki már valamilyen drogot életében. Az esetek döntő többségében ez marihuána volt" - mondta Danil Ballota, az európai központ szakértője újságíróknak.

Csehországban a 15 és 64 év közötti lakosság 28 százalékának vannak tapasztalatai a drogfogyasztás terén. Cseh felmérések szerint a legelterjedtebb és legveszélyesebb kábítószer Csehországban azonban a hazai gyártmányú pervitin, amely crystal néven egyre inkább terjed Szlovákiában és Németországban is. A szintetikus drognak számító pervitinnel a 15 és 64 év közötti cseh lakosság több mint 20 százalékának vannak tapasztalatai. "Ezt a németek és a szlovákok is a csehországi piacokon szerzik be" - állította Ballota. Szakértők szerint a csehországi pervitin több mint 40 százaléka Prágában kerül forgalomba többnyire különféle klubokban és más szórakozóhelyeken.