Előfizetés

A Veszprém Kölnbe tart

Noha a hét végi BL Final Fourra készülő MKB-MVM Veszprém a napokban a Győri Audi ETO lányaival, illetve hátrányos helyzetű gyerekekkel edzett együtt, ez nem jelenti azt, hogy leányálomnak, vagy gyerekjátéknak tekintené a négyes döntőt. Sőt, minden idegszálukkal a hét végi megpróbáltatásra, a Kiel elleni szombati elődöntőre, illetve a vasárnapi - remélhetőleg döntőre, ha nem sikerülne, akkor a bronzmérkőzésre - készülnek.

Alig több mint egy hónappal az MKB-MVM Veszprém utolsó hazai pályán lejátszott Bajnokok Ligája mérkőzése után, ahol a magyar bajnok és kupagyőztes bebiztosította a helyét a kölni négyes döntőben, a Telekom a Final Four játéknapjaira ismét szurkolói zónát alakít ki a Veszprém Aréna előtt.

A BL kölni négyes döntőjének programja:

Május 31., szombat:

15.15: MKB-MVM Veszprém - THW Kiel
18.00: FC Barcelona - SG Flensburg-Handewitt
Június 1., vasárnap:
15.15: Bronzmérkőzés
18.00: Döntő

Mint ismeretes, a spanyol Carlos Ortega vezette veszprémi kézilabdázók május 31-én a legrangosabb európai klubtorna elődöntőjében a német THW Kiel elleni meccsükön szeretnék kivívni a döntőbe jutást, hogy egy nappal később a spanyol FC Barcelona és a szintén német színeket képviselő SG Flensburg-Handewitt összecsapás győztesével találkozzanak az "arany-mérkőzésen".

A Telekom az "Építők" híveinek kedveskedve először április 26-án az Aréna tőszomszédságában szervezett nagy sikerrel közös szurkolást azok számára, akiknek nem jutott hely az 5000 férőhelyes csarnokban, de mindenképpen "testközelben" szerettek volna lenni a kedvenceikhez, majd a mérkőzés után együtt ünnepelni azokkal a társaikkal, akik a lelátóról bíztathatták Nagy Lászlót és társait.

Akkor közel kétezren követték a BL egyik legizgalmasabb találkozójának élő közvetítését az Aréna előtt elhelyezett óriáskivetítőn.

Valahogy így lesz május 31-én, szombaton és június elsején vasárnap is a szokásos helyen, de most még nagyobb kivetítővel, nagyobb kapacitást biztosító vendéglátással, illetve szórakoztató programokkal, mint a szurkolók hangerejét mérő "szurkométer", arcfestés, célbadobó verseny, hűtőmágnes készítés és az elmaradhatatlan Playstation versengés.

A szurkolói zóna mindkét játéknapon délután 2 óra és este 10 óra között várja az Arénához érkezőket, ahol a jó hangulatról dj és sok jó zene is gondoskodik majd.

Május 31-én az első elődöntőt az MKB-MVM Veszprém és a THW Kiel csapatai vívják 15.15 órától, ezt követően az FC Barcelona - SG Flensburg-Handewitt találkozó 18 órakor kezdődik. Június elsején, a torna zárónapján a bronzmérkőzést 15.15, a döntőt pedig 18 órától rendezik meg.

Jó hír a csapattal kapcsolatban, hogy mindkét sérült játékos, Fazekas Nándor és Iman Jamali is újra együtt edz a csapattal. Fazekas Nándor a május 5-i edzésen szenvedett kéztörtest, és azóta minden erejével azon van, hogy Final 4-ban ismét a kapuba állhasson.

Erre kezdetben nem sok esély mutatkozott. Heteken át napi rendszerességgel Budapestre járt oxigén-terápiára, majd haza Veszprémbe fizikoterápiás kezelésre. De már begipszelt kézzel is lejárt az edzésekre, hogy fizikailag kondicionálja magát. S közben "lelki gyakorlatokat" végzett és szinte szuggerálta magát, hogy a kölni négyes döntőre felépüljön. A jelek szerint sikerült.

Természetesen - mint az MKB Veszprém honlapjának elárulta - még távolról sincs teljesen rendben, a fájdalom nem múlt el, s teszteli saját fájdalomküszöbét. De a lövések által okozott ütések még jót is tesznek, már amennyiben segítenek hozzáedződni a fájdalom elviseléséhez.

Fazekas Nándi egyébként bizakodó a Final Four kimenetelét illetően. Mint fogalmazott: "Ha a Magyar Kupa-döntőben, illetve a PSG elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményt tudjuk hozni, s még esetleg rá is tudunk tenni egy lapáttal, jó esélyeink lehetnek a Final Fourban.

Ami a másik sérült játékost illet, jó egy héttel ezelőtt Dr. Mahunka Zsolt, az MKB-MVM Veszprém orvosa az alábbi tájékoztatást adta a csapat honlapjának: "Iman Jamali a Balatonfüred elleni magyar bajnoki elődöntő visszavágója során vált harcképtelenné, amikor a térdében a keresztszalag sérülést szenvedett.

Ezt a lábát hasonló okok miatt négy évvel ezelőtt már megműtötték. Az operáció nem volt teljesen sikeres, mert a szalagjai lazák maradtak, így csak részben látták el a funkciójukat. Egészen biztos, hogy a műtétet meg kell ismételni, amit viszont körülbelül fél éves kihagyás követne.

Most viszont egy rövidebb távú megoldással  próbálják őt harcképessé tenni.

Bárdos András a Bóta Caféban

A közismert szerkesztő, műsorvezető, tanár, Bárdos András a Bóta Café vendége ma, május 28-án, szerda este 9 órától a Fix Tévén.

Mindig meglehetősen markáns a véleménye. Az elmúlt időszakban tánctudásával szórakoztatta a nézőket. Bóta Gábor élő, online is nézhető, műsorában hívhatják őt a 4451349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Bárdos András a Bóta Caféban

A közismert szerkesztő, műsorvezető, tanár, Bárdos András a Bóta Café vendége ma, május 28-án, szerda este 9 órától a Fix Tévén.

Mindig meglehetősen markáns a véleménye. Az elmúlt időszakban tánctudásával szórakoztatta a nézőket. Bóta Gábor élő, online is nézhető, műsorában hívhatják őt a 4451349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.