Rács mögött a bódító nők

Rablással gyanúsít a Bajai Rendőrkapitányság két nőt, aki italba kevert szerrel elkábított, majd kifosztott egy férfit Bácsalmáson - tudta meg a HavariaPress.

A 34 éves B. Árpádné és társa, a 32 éves K. Szilvia május 16-án követte el a súlyos bűncselekményt. Áldozatukat - egy ideiglenesen Bácsalmáson lakó veszprémi férfit - italba kevert, eddig ismeretlen szerrel kábították el.

A két nő, miután áldozatuk öntudatlan, védekezésre képtelen állapotba került, elvették a mobiltelefonját, a pénzét, s a lakásban talált lapot, táblagépet is magukkal vitték.

A rövid időn belül elfogott, rablással meggyanúsított nőket őrizetbe vették.

Szerző

Karambol bénítja a 83-as utat

Egymásnak rohant két személyautó a 83-as út győri szakaszán. A HavariaPress úgy értesült, hogy a balesetben ketten megsérültek.

Csütörtökön reggel történt a baleset a 83-as főúton, az M1-es autópálya lehajtójánál.

A karambolban két ember megsérült, a mentők a helyszínen ellátják őket. A mentés idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelik a rendőrök. A Győr felől érkezők Ménfőcsanak felé, az ellenkező irányba tartók Gyímóton keresztül kerülhetnek.

Szerző

Lángokban állt a vágóhíd

Éjfél előtt sikerült befejezni az oltást és az utómunkálatokat Zalaszentivánon, ahol szerdán kora délután kigyulladt egy húsüzem mintegy hatszáz négyzetméteres tetőszerkezete - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Márfi Gábor a személyi sérüléssel nem, de jelentős anyagi kárral járó esetről elmondta: az esti órákra sikerült körülhatárolni, majd eloltani a tüzet. A szendvicspaneles tetőszerkezetű épülethez Zalaegerszegről, Körmendről és Keszthelyről nyolc járművel érkeztek tűzoltók. Két vízsugárral kezdték meg az oltást, ehhez megbontották a tetőszigetelést is, hogy elérjék a tűzfészket. Tizenöt szarvasmarhát menekítettek ki a területről, és két gázüzemű targoncát is kihoztak.

A mintegy hatszáz négyzetméteres, faszerkezetű tetőzetről két helyen a gyártócsarnokba is betört a tűz, de továbbterjedését meg tudták fékezni. Később a tetőszerkezet fele beomlott, ezután munkagéppel megkezdték az épület bontását, miközben kilenc vízsugárral folyamatosan oltották a lángokat.

A nagy igénybevétel miatt a település vízvezeték-hálózatán egy idő után csökkent a nyomás, de a Zalavíz Zrt. szakemberei rövid idő alatt átállították a rendszert, hogy elegendő vizet tudjanak biztosítani. Ezzel párhuzamosan a tűzoltók tartálykocsijait is folyamatosan töltötték, így nem volt fennakadás az oltásban - jelezte a szóvivő.

Mintegy ötórányi munka után sikerült a tűzoltóknak eloltaniuk a vágóhídon keletkezett tüzet, amely feltételezhetően a raklapok tárolására szolgáló épületrészben keletkezett. A tűz nagyságára jellemző, hogy a füstje kilométerekkel odébb, Zalaegerszegen is látható volt.

Szerző