Babos elődöntős Prágában

Babos Tímea bejutott a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás női tenisztorna elődöntőjébe.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világranglistán 110. helyezett magyar játékos pénteken két szettben verte a hazai közönség előtt - szabadkártyával - szereplő Tereza Smitkovát (185.).

Babos a szombati elődöntőben a brit Heather Watsonnal találkozik.

Eredmény, negyeddöntő:

Babos-Smitkova (cseh) 6:2, 6:4

Szerző

Kihagyhatatlan: kutyafrizbi-bajnokság a Városligetben

Publikálás dátuma
2014.05.16. 16:43
Képünk illusztráció Fotó: : Miguel Villagran / Getting Images
Különböző kutyás sportoknak, előadásoknak, gyerekprogramoknak, a nemzetközi kutyafrizbi-bajnokságnak és a flyball versenynek is helyet ad a kutyasportmajális a Városligetben május 17-én és 18-án.

A Nemzetközi világbajnoki kvalifikációs versenyen szabadstílusú és távolsági futamokban mérik össze tudásukat a versenyzők - közölték a szervezők. A szabadstílusú (freestyle) futamokban a versenyzők meghatározott idő alatt, több korongot használva, zenére adnak elő koreografált atletikus műsort. Ezt a kűrt általában négy bíró pontozza, többnyire a dobó ügyességét, a kutya atletikusságát, az előadásmódot, kettejük összhangját és az elkapások sikerességét értékelik.

A távolsági futamban a versenyzőknek a megadott időn belül minél több pont gyűjtése a feladatuk, pontokat az elkapott dobásokért kaphatnak. A verseny egy-másfél percig tart, ezalatt kell a kutyának minél többször visszahoznia a korongot - olvashatók a szabályok a Magyar Frizbi Szövetség honlapján. Hétvégén a magyar mezőnyben indul a 2012-es amerikai világbajnokságon aranyérmet nyert Zsíros József, valamint Fodor István, aki 2011-ben harmadik lett a tengerentúli bajnokságon. Versenyez a Gál Zsuzsanna és Bánhalmi Miklós alkotta páros is, a duó tavaly hozta el a verseny bronzérmét. A bírók az Egyesült Államokból, Olaszországból és Németországból érkeznek.

A majálison a gyorsaságról és pontosságról szóló kutyás sport, a flyball kedvelői is részt vesznek. Itt a kutyák dolga, hogy négy akadály átugrása után elvegyék a labdát egy adagolóból és ugyanazon az úton vissza is fussanak vele. Az akadályok a kutyák méretéhez vannak igazítva, a pálya hossza pedig 15,5 méter. A feladat időre zajlik, a cél, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a feladatot hiba nélkül.

Bárki kipróbálhatja a Dog Diving medencét is, amelybe a bedobott játék vagy frizbi után ugorhatnak az ebek. A győztes az a kutya lesz, aki a legmesszebbre ugrik. A helyszínen állatorvosok, kutyatrénerek, kutyakozmetikus és kutyafizioterapeuták, előadások, koncert, valamint gyerekprogramoknak is várják a látogatókat.

Szerző

Szurkoljunk a rasszizmus ellen! - videó

Szeretünk meccsekre járni, de szeretnénk a családunkkal is meccsekre járni. Szeretünk szurkolni, de nem szeretnénk félni vagy félelmet kelteni. Ezekkel a megállapításokkal bizonyára sokan egyetértenek, akik szeretik a focit. A Polgári Platform tagjai is így gondolják, ezért indították el februárban a Szabad Piac Alapítvánnyal együttműködve a „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” kampányukat.

A kezdeményezéssel segíteni szeretnék a klubok és az Magyar Labdarúgó Szövetség munkáját a lelátókon tapasztalható mindennapos rasszizmus felszámolásában.

Hajdú B. István, az ország egyik legismertebb sport-kommentátora is támogatja a kezdeményezést. Az újságíró szerint idehaza ma még a futballmérkőzések szerves része a cigányozás és a zsidózás. A Magyar Labdarugó Szövetség is küzd a lelátókon tapasztalható szélsőséges megnyilvánulások ellen. Számos olyan intézkedést vezetnek be a jövőben, amellyel kiszűrhetők és tetten érhetők a rendbontók.

Szerző