Előfizetés

Huszti belefáradt, szabadságra ment

Publikálás dátuma
2014.05.14. 07:56
Huszti FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES
Értetlenül áll a német élvonalbeli Hannover csapata azelőtt, hogy magyar labdarúgója, Huszti Szabolcs önkényesen szabadságra ment. "A középpályás bejelentette, hogy a május 19-ig hátralévő négy tesztmérkőzésre sem tér vissza Hannoverbe" - közölte az egyesület, amely nem fűzött további hivatalos kommentárt a történtekhez.

A magyar légiós állítólag már a hétvégén tudatta társaival, hogy beszünteti az edzéseket. "Egyenesen megmondtam, hogy fizikailag és szellemileg is kimerültem ebben a rendkívül hosszú idényben, amelyben bár a csapat legeredményesebbje lettem tíz góllal és kilenc gólpasszal, sokáig a kiesés ellen küzdöttünk, és sok kritikát kaptunk" - nyilatkozta a FourFourTwo.hu-nak Huszti.

Hozzátette, miután kiharcolták az élvonalban maradást, jelezte a vezetőknek, hogy nagyon elfáradt és a bajnokság után lekötött barátságos meccseket nem tudja vállalni. A Hannover tízese vállalja a felelőséget tettéért, és elfogadja, ha büntetést kap, valamint megérti a szurkolók csalódottságát. Huszti június 26-i első edzésnapra ígéri visszatérését a csapathoz.

"Ez teljesen elfogadhatatlan és sértő a klub és a csapat számára" - mondta Martin Kind klubelnök, aki szerint elképzelhető, hogy Huszti ki akarja provokálni a szakítást.

"Tudja, hogy közeleg a karrierjének a vége, és sok ország van, ahol nagy összegeket kereshetne" - tette hozzá. A magyar játékos ezzel kapcsolatban azt mondta, egy évig még érvényes a szerződése, de örömmel venné a Hannover hosszabbítási szándékát, sőt akár a német csapatban fejezné be a pályafutását.

A hazai pálya teljes hátrány

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei vízilabda férfi bajnokság fináléjában csak hátrányt jelent a hazai medence. Ugyanis az eddig lejátszott két találkozón az alapszakaszgyőztes Szolnok és a címvédő Eger közül mindig a vendégcsapat nyert - legutóbb a Szolnak 11-5-re -, így jelenleg 1-1-re áll a döntő.

A Szolnok tanult az első meccsen elkövetett hibáiból, és ezúttal szinte hibátlan védekezést mutattak be, ennek volt köszönhető, hogy a hevesieket öt gólon tudták tartani, míg elöl hatékonyan támadtak. Nem véletlenül volt elégedett játékosai teljesítményével Kovács István.

"Nagyon jól kezdtünk, és a folytatásban is azt láttam a játékosok teljesítményén, mindenképpen szeretnék kijavítani az otthon a csapaton esett csorbát. Igazi csapatmunka volt jellemző a játékunkra, nem is tudok mást mondani, csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Nagyon bízom abban, hogy a következő meccsen is ez lesz" - értékelte csapata teljesítményét a vlv.hu portálon a szolnokiak szakmai igazgatója.

Az egriek mestere is abban reménykedik, hogy a harmadik találkozón az ő csapata is feledtetni tudja majd a hazai, igencsak fájdalmas kudarcot.

"Elmondtam a játékosaimnak, hogy sebzett vadkanként fognak küzdeni, mert az életükért mennek, mert 0:2-ről nehéz felállni, de sajnos kényelmesek voltunk. Van időnk felállni ebből a vereségből, és azt remélem, az megint egy másik meccs lesz. Ennyit jelent a pályaelőny, most kezdhetünk mindent elölről" - fogalmazott Dabrowski Norbert.

A döntő harmadik összecsapását holnap este, 19.15-től rendezik Szolnokon.

A Videoton közel került Gennaro Gattusóhoz

Publikálás dátuma
2014.05.14. 07:53
FOTÓ: VAJDA JÓZSEF, NÉPSZAVA
A római La Repubblica röppentette fel a hírt egy héttel ezelőtt, hogy az egykori Milan-futballista és világbajnok olasz játékos, Gennaro Gattuso Magyarországra utazott és sikeres tárgyalásokat folytatott a nemzetközi porondra kilépni szándékozó Videotonnal és minden bizonnyal ő lesz José Gomes utódja a fehérvári csapat kispadján.

A baloldali olasz lap akkor úgy tudta, hogy Gattuso egyelőre csak tájékozódni érkezett Székesfehérvárra, de szerződést egyelőre nem írt alá. A Bors viszont a múlt hét végén már szerződéskötésről írt, alighanem tévesen.

Lapunk érdeklődésére a Videoton sajtófőnöke hétfőn sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a hírt, s azt nyilatkozta, hogy az ügyről a klub vezető testülete dönt. (A Repubblica ugyan azt is megírta, hogy Gattuso a Videoton főszurkolójával, Orbán Viktorral is tárgyalt, de erről közelebbit nem sikerült megtudnunk.)

Egy nappal később Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta, tévesek azok az Olaszországból származó információk, miszerint megállapodtak volna már Gennaro Gattusóval arról, hogy a nyáron ő veszi át a csapat irányítását.

Kovács ugyanakkor azt elismerte, hogy tárgyalnak az olasz világbajnokkal, s hozzátette: különösen sürgetővé akkor válik az új vezetőedző megtalálása, amennyiben a csapat kijut a nemzetközi porondra, és a nyáron indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A fehérvári klub hivatalos csatornáin - szokásainak megfelelően - nem kommentálja az ügyet, hangsúlyozva: amennyiben a háttérben közérdeklődésre számot tartó esemény történik, tájékoztatják a közvéleményt.

A Nemzeti Sport egyébként az olasz Tuttomercatoweb értesülései alapján számolt be Gattuso esetleges szerződtetéséről, hangsúlyozva, hogy az olasz forrás szerint a korábbi világbajnok játékos már mindenben megegyezett a Videotonnal, és ő lesz José Gomes utódja a vezetőedzői poszton. (Az említett La repubblica-cikk ugyanezt közölte.) Az is nyilvánosságra került, hogy a hír hivatalossá válásához már csak a bejelentés hiányzik.

Ahogy arról az olasz források korábban írtak, a Videoton kétéves szerződési ajánlatot tett Gattuso elé, akinek azonban más lehetőségei is vannak, többek között Görögországból az AEK Athéntól keresték, míg hazájában a Sassuolo és a Novara érdeklődött szándékai felől.

A pályafutása jelentős részét az AC Milanban töltő Gattuso az elmúlt szezon végén vonult vissza a játéktól, játékos-edzőként rövid ideig a Siont irányította, majd az aktuális idény elején feliratkozott Maurizio Zamparini áldozatai közé, de a Palermo tulajdonosa három hónap után menesztette (a Serie B-ben két győzelem, egy döntetlen és három vereség után).