Előfizetés

Baleset miatt teljes útzár az M7-esen

Publikálás dátuma
2014.05.12. 11:36
Baleset helyszíne az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Ordacsehi közelében, ahol egy üzemanyagot szállító kamion e
Baleset miatt lezárták az M7-es autópályát hétfőn Ordacsehinél, a Nagykanizsa felé vezető oldalon - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A közlemény szerint nem sokkal délelőtt kilenc óra előtt a 146-os kilométerszelvényben egy üzemanyagot szállító nyerges vontató eddig tisztázatlan okból nekiütközött egy tehergépkocsinak.

A rendőrök az autópálya forgalmát az ordacsehi elágazásnál leterelik a 7-es főútvonalra.

Kirabolta az idős asszonyt a kéregető

Rablás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utcai kéregetés közben fenyegetéssel és testi erőszakkal kényszerített egy idős asszonyt a nála lévő 500 forint átadására Kaposvárott - jelenti a HavariaPress.

A vádirat szerint a járadékból élő 31 éves férfi a megélhetésének kiegészítésére rendszeresen kéregetett pénzt a kaposvári utcákon.

Így tett ez év január 7-én is, amikor a déli órákban egy olyan nőhöz lépett hozzá, aki idős koránál és testalkatánál fogva is jóformán képtelen volt a védekezésre.

A férfi megragadta a 81 éves asszony mindkét vállát, erősen megszorította, és pénzt követelt tőle; a sértett erre, a fizikai erőhatástól megijedve 500 forintot adott át a támadójának.

Tette miatt az elkövetővel szemben rablás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség, amely fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte a bíróságtól az előzetes letartóztatásban levő vádlottra, illetve kérte a közügyektől való eltiltását is.

Gyerekek is megsérültek a karambolban

Publikálás dátuma
2014.05.12. 10:35
Fotó: police.hu
Négy ember – köztük két gyermek – megsérült, amikor egy személyautó a piroson áthajtva ütközött egy másik kocsival Hódmezővásárhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a helyszíni szemle adatai szerint vasárnap este egy személygépkocsi haladt Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács János utcán a belváros felé. A járművet vezető 34 éves makói férfi a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére hajtott be a kereszteződésbe a Teleki utcánál. Ekkor összeütközött egy szabályosan áthaladó autóval, amelynek jobb első kereke kiszakadt, majd a gyalogosforgalmat irányító lámpát kitörve a járdán állt meg.

A balesetben négy ember megsérült, köztük egy három- és egy nyolcéves kisfiú, akik a piroson áthajtó autóban utaztak. A rendőrség büntetőeljárást indított – tudatta a százados.