Kézilabda balhé - felfüggesztett börtönt kaptak a montenegróiak

Garázdaság bűntette miatt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta a magyarországi kézilabda sportrendezvényektől azt a két külföldit, akit a női kézilabda Bajnokok Ligájának múlt vasárnapi, budapesti döntőjén állított elő a rendőrség. Az ítélet jogerős.

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság úgynevezett gyorsított eljárásban tárgyalta a két montenegrói kézilabda szurkoló, S. M. és B. L. büntetőügyét.

A címvédő Győri Audi ETO KC a négyes döntő fináléjában 27-21-re legyőzte a 2012-es bajnok montenegrói Buducsnoszt Podgoricát a budapesti Papp László Sportarénában. A csarnokban hozzávetőleg háromszáz Buducsnoszt-szurkoló volt.

Az ítélet szerint a mérkőzés kimenetele miatt több indulatos Podgorica szurkoló letörte a szektor székeinek ülőlapját, illetve dobálta azokat. S. Milos a tömegbe dobott egy leszakított ülőlapot és megütött egy férfit, B. Lazar pedig próbált ököllel megütni egy intézkedni szándékozó biztonsági őrt, ezután belerúgott egy székbe, majd egy másikba beletaposott.

A bíróság szerint a vádlottak magatartása erőszakos és kihívóan közösségellenes volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A bíró mindkét vádlottat társtettesként, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 6 hónap, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte.

Emellett "a Magyar Kézilabda Szövetség, illetve az Európai Kézilabda Szövetség versenyrendezésében Magyarország területén megrendezésre kerülő valamennyi kézilabda sportesemény, mint sportrendezvények látogatásától" 3 évre eltiltották őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, hogy a sporteseményen négy embert, köztük két külföldit állítottak elő.

Szerző

Húsklopfolóval verte a prostitúcióra kényszerített nőket

Nyolc év két hónap börtönbüntetésre ítélte a Szekszárdi Járásbíróság pénteken, nem jogerősen azt a szekszárdi férfit, aki rendkívüli brutalitással bántalmazott, tartott fogva nőket, egyiküket prostitúcióra kényszerítette.

A per elsőrendű vádlottját, egy 34 éves férfit a bíróság egyebek mellett tizenkét rendbeli testi sértés, illetve testi sértés kísérlete, kerítés, személyi szabadság megsértése, kényszerítés, zaklatás, kábítószer-kereskedelem miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet szerint le kell töltenie tíz hónap, korábban szintén testi sértésért kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetést is.

A Farkas László, a büntetőtanács elnöke által ismertetett tényállás szerint a vádlott négy nő ellen követte el a bűncselekményeket, velük 2009 és 2011 között létesített párhuzamosan kapcsolatot - a bíró megfogalmazása szerint - azért, hogy szadisztikus fantáziáit kiélje, és hogy prostitúciós munkát végeztessen velük.

Az egyik nőt, aki kiskorú gyermekével költözött hozzá, sorozatos verés után Svájcban kényszerítette prostitúcióra, majd mikor hazatért, bezárva tartotta házában, és továbbra is rendszeresen bántalmazta. Előfordult, hogy húsklopfolóval ütlegelte a nőket, egyiküket késsel harmincszor combon szúrta. A nők, akiket kábítószer fogyasztására is kényszerített, nem fordulhattak orvoshoz, egyiküknél egy orrcsonttörés maradandó sérüléssel járt.

A pszichológiai vizsgálat szerint a debilitás határán álló, de beszámítható elsőrendű vádlott az egyik nő féltestvérét féltékenységből késsel combon szúrta, egy másik férfit egy szamurájkarddal a homlokán sebesített meg.

A bűncselekményekre akkor derült fény, amikor az egyik sértettet más ügyben tanúként hallgatta ki a rendőrség, és beszámolt az elszenvedett bántalmazásokról, a fogva tartásról. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a kábítószer-birtoklás kivételével tagadta a bűncselekményeket.

A perben rajta kívül két embert hamis tanúzással, a férfi apját pedig hamis tanúzásra való felbujtással vádolta az ügyészség. A szintén előzetes letartóztatásban lévő, 64 éves, szekszárdi férfi, akit bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem miatt április 10-én a Szekszárdi Törvényszék nem jogerősen nyolc és fél év fegyházra ítélt, ezúttal egy év négy hónap börtönbüntetést kapott.

A szekszárdi "klán" feje a törvényszéki ítélet szerint társaival Ausztriában, Németországban és Svájcban kényszerített nőket prostitúcióra. Ezzel összefüggésben másik, 43 éves fiát a frankfurti törvényszék még 2012-ben szexuális kizsákmányolás és emberkereskedelem miatt 13 évi börtönre ítélte.

A Szekszárdi Járásbíróságon most zárult per három vádlottja felmentésért és enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet tudomásul vételéhez.

Szerző

Lángoló autó bénítja a főutat

Felborult, majd ezt követően kigyulladt egy személyautó a 6-os főút Bonyhádhoz közeli szakaszán. A főutat lezárták - értesült a HavariaPress.

Pénteken kora délután, a főút 148-as kilométerénél, a Kakasd és Bonyhád közötti szakaszon történt a baleset. Egy személygépkocsi - eddig tisztázatlan okból - felborult, majd kigyulladt. A sofőr épségben elhagyta a járművet, nem esett baja a borulás során. A rendőrség a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Zomba felé terelik el.

Szerző