Előfizetés

Győzelem napi parádét rendeztek a szakadárok Szlovjanszkban

Győzelem napi "katonai parádét" rendeztek a szakadárok pénteken a kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő Szlovjanszk városban a második világháború európai hadszínterén aratott győzelem 69. évfordulója alkalmából.

Az eseményről helybeliek adtak hírt közösségi portálokon. A Twitteren közzétett egyik fotón egy harckocsi látható a szakadárok fellegvárának számító város központjában, és a képen Kalasnyikov gépkarabélyokkal felfegyverzett, egyenruhás, Moszkva-barát szeparatisták ülnek. A harckocsira a "donyecki népköztársaság" zászlaját tűzték ki.

Eközben a megyeközpontban, Donyeckben szakadárok zavarták meg a hivatalos megemlékezést. A helyi felszabadulási emlékműnél tartott nagygyűlés végén szeparatisták egy csoportja felrontott a színpadra, és tagjai közölték: remélik, hogy a következő május 9-ét már "fasiszták" nélkül, "az ő himnuszukat játszva" fogják ünnepelni.

 Egy símaszkos, narancssárga-fekete sávos cári György-szalagot viselő szakadár azt követelte a helyi rendőrzenekartól, hogy az orosz himnuszt játssza, amit a zenekar nem teljesített.

Súlyosabb incidens nem történt, a hatóságok megakadályozták, hogy a szakadárok verekedést és egyéb rendbontást szítsanak.

Tököt vegyenek! - Üzemel a piac a Telekin

Átadták a megújult józsefvárosi Teleki téri piacot, a beruházás több mint félmilliárd forintba került.

Kocsis Máté , a főváros VIII. kerületének polgármestere a az átadón elmondta, hogy a hatvanéves piac felújításról 2010-ben döntött a józsefvárosi önkormányzat. A régi piac helyett egy újat építettek az önkormányzat saját forrásából.

A piac az 1950-es években jött létre, és az elmúlt hatvan évben semmilyen felújítási munkálatot nem végeztek rajta - mondta. Közölte azt is, hogy az árusok bérleti díjai nem változtak a felújítás után. A Teleki téren eddig nyolc házat újítottak fel, és megkezdődött az ottani park felújítása is.

Gyerek sérült meg a balesetes furgonban

Egy gyerek megsérült, amikor egy furgon és egy kamion karambolozott Kapuváron - értesült a HavariaPress.

Pénteken délelőtt történt a karambol a Győr-Moson-Sopron megyei varos Bercsényi Miklós utcájában. A baleset során a Volkswagen Transporterben ülő gyermek sérült meg, másnak nem esett baja. A gyerek sérülése nem súlyos, a mentők a helyszínen ellátták. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.