A gyermek nem eladó!

Gyermekem általános iskolájában nemrégiben cukros-üdítő és csokoládé automatákat helyeztek ki. Tájékozódásomra az illetékes szerv vezetője ezt azzal indokolta, hogy az automata az oktatási időn kívüli hasznosításhoz kapcsolódik. Az ügy különös pikantériája, hogy az automata eltakarja az Európai Iskolagyümölcs Program népszerűsítő plakátját, amivel e program pályázati kiírását is megsérti az intézmény (http://mszp.hu/sites/default/files/foto_2.jpg). Kiderült, számos iskolában történt hasonló eset - írja közleményében Kolozs András.

Magyarország Alaptörvénye XX. cikke kimondja az egészséghez való jog védelmét, XVI. cikke pedig a gyermekvédelemhez és gondoskodáshoz való jogát. Az oktatási intézményekben elhelyezett, egészségtelen ételt és italt tartalmazó automaták elhelyezése e két jogot sérti. A meglévő jogszabályok láthatóan nem képesek a gyakorlatban érvényt szerezni a gyermekek egészségvédelmének. Az eset újfent rávilágít az iskolai büfékben régóta tapasztalható tarthatatlan állapotokra.

Az MSZP EP-képviselőjelöltjeként vállalom, mindent meg fogok tenni a gyermekek egészséghez való jogainak európai szintű védelméért.

Az új országgyűlés pedig módosítsa az 1997. évi gyermekek védelméről szóló törvényt, hogy a közoktatási intézményekben a gyermekek egészséges táplálkozáshoz való jogai csorbítatlanul érvényesüljenek Magyarországon!

Szerző

Rogán is marad

Továbbra is Rogán Antal vezeti a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportját. Erről a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportjai hétfői alakuló ülésén döntöttek a fővárosban - közölte a régi, új frakcióvezető.

Nem lesz változás a kisebbik kormánypárt frakciójának élén sem, azt Harrach Péter eddigi frakcióvezető irányítja majd - hangzott el az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón.

Szerző

Kövér László újrázhat

Ismét Kövér Lászlót javasolja az Országgyűlés elnökének a Fidesz és a KDNP - jelentette be Rogán Antal a két frakció hétfői alakuló ülése után Budapesten.

A frakciószövetség ülést is vezető alelnöknek Lezsák Sándort és Jakab Istvánt javasolja, míg a törvényhozási bizottság elnökének és egyben a parlament törvényhozásért felelős alelnökének Gulyás Gergelyt jelöli - közölte a frakcióvezető.

Szerző
Frissítve: 2014.05.05. 16:51