Előfizetés

A határon túli magyarokhoz

Bevallom, sokat töprengtem, jogos e a kettős állampolgárságnak a szavazati joggal való összekötése. Végül oda jutottam: a kettős állampolgársággal valóban erősödik az együvé tartozásunk nemes, felemelő érzése és talán még a népesedési statisztikánk alakulására is jó hatással lehet.

Na, de a szavazati jog? Mindennemű kötelezettség, felelősség nélkül? Mert a szavazati joggal együtt járna a minden magyar állampolgárra kötelező közteherviselés kötelezettsége is.

Gondoltatok-e arra, amikor levélben elküldtétek a szavazataitokat (melyekben egy határon túli magyar vezető a titkos szavazatok kiértékelése előtt már azt nyilatkozta: a szavasaitok kilencven százalékát a Fideszre adtátok), hogy annak a súlyos következményeit vállalnotok nem kötelező?

Pedig a választópolgár szavazatával felelősen megválasztja azokat a vezetőket, akiket alkalmasnak tart az ország felemelkedését szolgálni, amitől a jövőbeli sorsunk függ. Talán végig sem gondoltátok, hogy most arra szavaztatok, hogy tovább növekedjék a szegénység, az éhező gyermekek száma, az ország eladósítása, folytatódjanak a trafik-, meg a földmutyik. 

Felelőtlenek voltatok, mert a szavazataitokkal ti segítettétek elő a további négyévi országromboló kormányzási lehetőséget, az újabb kétharmados kormányzási jogot, amelyre hivatkozással az uralkodó kormány azt teheti, amit csak akar. Nem gondoltatok arra, hogy a magyar kormány felétek irányuló hatalmas szeretete talán csak ideiglenes megnyilvánulás, mely addig tart, amíg a szavazataitokkal megháláljátok a sok sok ígéretet, de már nem lesz rátok szüksége, kisebb gondja is nagyobb lesz, minthogy figyelmét felétek fordítsa.

Tetteitekért nem is érdemeltek teljes elmarasztalást, hiszen a többségetek azért cselekedett így, mert becsaptak benneteket ugyanúgy, miként minket is becsaptak.