Előfizetés

Terefere

A 7-es buszon nagy tere-fere zajlik, úgy tűnik van egy szóvivőjük is, aki időnként összefoglalja amit a körülötte lévők "hírül" adnak. Ezek szerint az idén nem a Fideszt győzött a választásokon, hanem a kereszténydemokrata párt.

Többen tiltakoznak ez ellen, lehurrogják a "szóvivőt", sorolják a szavazatok számát, hogy a Fidesz mennyivel ment a mennybe.

Nem a Fidesz ment a mennybe, mondja a másik vitatkozó, a kereszténydemokraták hónapokon át "kiképzést" kaptak a miséken ott mélyültek el a Bibliában. Nem voltam olyan misén ahol ne az Orbánról beszéltek volna, nem szó szerint, de Fidesz alá dolgoztak a papok. Hányszor de hányszor hallottam, hogy "boldogok a szegények mert övék a mennyeknek országa." Eszükbe sem jutott a híveknek, hogy négymillióan élnek a minimálbér alatt Magyarországon, hogy 500 ezer gyerek éhezik.

A "szóvivő" elemében van: hadd legyenek boldogok ott fönt, mindenki úgysem férhet be itt lent a felcsúti Pancho stadion avató lakomájára. A 7-es busz tovább száguldott a Bosnyák tér felé.