Pápaszemes pingvinek születtek a jászberényi állatkertben

Publikálás dátuma
2014.04.20. 16:23
FOTÓ: MTI, Mészáros János
Először születtek kispingvinek az állatkertben, ahol három éve nyitották meg a pingvinházat.

A 11 felnőtt pápaszemes pingvin közül most két nőstény költött. A másik fióka már kéthónapos, őt hamarosan láthatja a közönség is. 

Szerző

Ünnepi hétvége a Budakeszi Vadasparkban

Publikálás dátuma
2014.04.18. 17:49

Április 19-én, szombaton ünnepeljük a Föld napját. Ezen a napon minden a földi jóról szól, az életről: szó esik biológiai sokféleségünkről, négylábú és lábatlan barátinkról.  Mindent megtudhatnak a pásztorkutyákról, hazánk édesvizeinek élővilágáról és a kutyaféle ragadozókról is hallhatunk ismeretterjesztő előadást is.  A Pilis-Budai Kutyamentők négylábú kis pártfogoltjai is kint lesznek, várják a szerető, örökbefogadó gazdikat.

Vasárnap is teljes gőzzel üzemel a Vadaspark. A nagy népszerűségnek örvendő Állatijó Show 12 és 14 órakor várja a színpadon a nevetni vágyók állatbarátokat, a Kisállatsuli óráit is megtekinthetik a kíváncsiskodók, a látványetetések is izgalmas momentumokat tartogatnak. Hétfőn az állatsimogatók tárt kapukkal és sok szeretettel várják azokat a látogatókat, akik szelíd dámszarvasokkal és muflonokkal ismerkednének meg közelebbről. Akik nem szeretnének lemaradni a nyuszi-élményről: a Pici Tanyán selymes bundájú tapsifüleseket lehet szigorúan óvatos érintéssel cirógatni.

Játékos tesztek, vetélkedők, nyeremények, izgalmas látványetetések, mókás Kisállatsuli, Állatijó Show, nagy találkozások, simogatás, etetés-itatás, valamint zöldellő kerek erdő, amerre a szem ellát, három napon keresztül a Budakeszi Vadasparkban.

Szerző

Simogass nyuszit!

Publikálás dátuma
2014.04.17. 12:22
Fotó: Veszprémi Állatkert/ Facebook.
Nyuszisimogatóval és kisállatokkal várja a családokat húsvétkor a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark - tudatta az állatkert.

A közlemény szerint húsvétkor a Kölyökdzsungel játszóház és terráriumban csokitojásokra bukkanhatnak játék közben a gyerekek, míg a létesítmény előterében nyuszisimogató várja majd az érdeklődőket. A hosszú hétvégén minden nap többször egy animátor-állatgondozó mesél majd érdekességeket a nyulakról az ünnepekre felállított kifutónál, a gyerekek ekkor kezükbe is vehetnek egy-egy állatot.

Fotó: Veszprémi Állatkert/Facebook

Fotó: Veszprémi Állatkert/Facebook

Az állatkert a nyuszisimogató felállításával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az emberek ne vegyenek nyulat erre a néhány napra, hanem inkább a vadasparkban mutassák meg az állatot a gyermekeknek.  Az elmúlt hetekben a veszprémi állatkertben több kisállat látta meg a napvilágot, így kenguruerszényekből kikukucskáló kiskengurukkal és sörényes juh gidákkal is találkozhatnak a látogatók - tájékoztatott a vadaspark.

Szerző