Előfizetés

Prostinál járt, milliókat zsaroltak tőle

Publikálás dátuma
2014.04.17. 10:53
Képünk illusztráció. Fotó: Christopher Furlong/Getty Images
Vádat emeltek Nagykanizsán két férfi ellen, akik készpénz, áruhitelek és jelzálogkölcsön formájában több millió forintot zsaroltak ki néhány hét alatt áldozatuktól - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. A férfi 2012 áprilisában az interneten keresztül lépett kapcsolatba egy szexuális szolgáltatást hirdető nővel, majd egy nagykanizsai lakásban 10 ezer forint ellenében két fiatal prostituálttal készült együttlétre. 

Az együttlét alatt a lakásban megjelent egy férfi és egy nő, ráijesztve a sértettre, aki ijedtében helyben kifizetett 45 ezer forintot. Pár nap múlva két ember kereste fel lakásánál a sértettet, a férfit megzsarolták, mondván: szexpartnere még nem múlt el 18 éves, ha nem fizet 300 ezer forintot, feljelentik erőszakos közösülés miatt. 

A zsarolók ezután folyamatosan pénzt követeltek, áldozatukat az utcán megveréssel, lakása és autója szétverésével fenyegették meg. Miután a férfi közölte, hogy nincs pénze, néhány napra elvették autója iratait és kulcsait is, illetve egy biankó adás-vételi szerződést írattak alá vele. A lelkileg összeomlott, folyamatos félelemben élő sértett 165 ezer forintos gyorskölcsönt vett fel egy pénzintézettől, majd többször százezres nagyságrendű  áruvásárlási hitelt is igényelt. Mindezeken felül a lakására terhelt jelzáloggal hárommillió forint kölcsönt is felvett egy banktól, ezeket az összegeket rendre átadta  zsarolóinak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a két, jelenleg szabadlábon védekező férfi ellen zsarolás miatt emelt vádat és börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott ellenük.

Újabb halál a közutakon - zárlat a 63-as úton

Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor két személyautó egymásnak rohant a Tolna megyei Szedresnél. A 63-as főutat a baleset miatt lezárták - értesült a HavariaPress.

A  63-as út szedresi szakaszán egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott a két autó.  A baleset során egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

A karambol helyszínén a főutat teljes szélességében lezárták.

Forgalomkorlátozás baleset miatt az Örs vezér terén

Egymásnak rohant két gépkocsi az Örs vezér terén. A karambolnak egy sérültje van, forgalomkorlátozásra kell számítani - értesült a HavariaPress.

Csütörtökön reggel ütközött össze egy személyautó és egy mikrobusz a csomóponti kereszteződésben. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült, a mentők a helyszínen ellátták. A sérült  járművek forgalmi akadályt képeznek, a műszaki mentés alatt forgalomkorlátozásra kell számítani.