Előfizetés

Én jót akartam...

Hát, ez is megvolt. Elmentünk szavazni, családostul. Természetesen a kormányváltás pártjaira és egyéni jelöltjére. Úgy gondoltuk, a jelenlegi kormányt leváltók majd sokkal jobban fognak dolgozni, jobban szem előtt fogják tartani az elesettek, kisemmizettek, megalázottak, kizsákmányoltak érdekeit.

Bíztam benne, hogy a négymillió szegény, a földjét vesztett, vagy földhöz soha nem jutó paraszt, a megalázott pedagógus, a trafikját vesztett kereskedő, az egészségesnek nyilvánított féllábú, a rabszolgaként hajcsárolt közmunkás, a rettenetes árfolyamot nyögő devizahiteles hasonlóan gondolkodik.

Én hajlandó lettem volna a 16% helyett magasabb kulccsal adózni, az osztalékot magasabb adókulccsal felvenni, a meglehetősen magas gáz- és áramfogyasztásomat reális áron megfizetni, ha ezzel sokakon segíthetek. A „sokak” viszont kevesen voltak. Nagyon kevesen!

Akkor viszont köszönöm az „unortodoxiának”, hogy továbbra is alacsony százalékkal adózhatok, megkapom a rezsicsökkentést, és még számos előnyben részesülhetek. Mostantól nagy ívben teszek a szegényekre. Nem érdekel, hogy a minimálbéresek is fizetik a jövedelemadót. Nem érdekel, hogy a paraszt föld nélkül marad. Különben is, a nemzeti össztermék alig 4,5-5 százalékát adó mezőgazdaságon marakodjanak a gazdagok. Akkor ezek majd nagy, drága mezőgazdasági gépeket fognak az EU támogatásával megvásárolni, én meg szállíthatom hozzájuk az alkatrészeket. A faekéhez úgysem venne senki tömlőbilincset. Ha meg addig töketlenkednek, hogy még annyi élelmiszert se tudnak előállítani elfogadható áron, mint eddig, akkor majd megveszem az Aldiban a jó minőségű külföldi élelmiszereket, oszt jónapot.

És a pedagógusok sem érdekelnek. Csinálják a „portfólióikat”, görnyedjenek alázatosan a Klik mindentudói előtt, tanuljanak meg imádkozni, és tanítsák a gyerekeket egyen erkölcsre. Az én gyerekeim már kinőttek az iskolából. És az se érdekel, ha az esztergomiak a Fidesz-frakció jóvoltából sötét utcákon ténferegnek. Törjék ki a bokájukat, mit érdekel, ha mindenek ellenére ott is fölényesen nyert a Fidesz.

Én megpróbáltam. Sokan mások is. De akik nem emelték fel pohos ülepüket, hogy elballagjanak a szavazókörbe, azok helyett nem tehetünk semmit, ahogy a vakot se vezethetjük át négyen a túloldalra, ha nem akar átmenni. És az se igaz, hogy szolganépnek nincs hazája. Hát, pont a „szolganép” népesíti be a hazát, a szolgaságot nem tűrők meg külföldön építik a kapitalizmust.